Τον Νοέμβριο η 18η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 17 Απρ 2021 11:02

Το Ελληνικό ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει τη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

από τις 25 έως και τις 28 Νοεμβρίου 2021, στις εγκαταστάσεις της Ηelexpo στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά η 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ τιμώμενη χώρα για το 2021 θα είναι η Γερμανία. Στη 18η ΔΕΒΘ, πρωτεύουσα θέση θα έχει η θεματική του 1821, αλλά και συζητήσεις που αποτυπώνουν προβληματισμούς από την κεντρική σκηνή της ευρύτερης κοινωνικής επικαιρότητας. Στους στόχους του ΕΙΠ συμπεριλαμβάνεται η ανανέωση και επέκταση της παιδικής γωνιάς, η διοργάνωση μαθητικού συνεδρίου για να ενισχυθεί το φιλαναγνωστικό ενδιαφέρον των εφήβων, η ενίσχυση της συνάντησης των μεταφραστών και του φεστιβάλ νέων λογοτεχνών με Masterclasses, καθώς και η εμπλοκή όσο γίνεται περισσότερων φορέων της Θεσσαλονίκης στην Έκθεση. Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε στη 17η ΔΕΒΘ και η εξ αποστάσεως συμμετοχή ειδικών προσκεκλημένων μέσα από στούντιο και ψηφιακές πλατφόρμες θα αξιοποιηθούν και φέτος, πριν και κατά τη διάρκεια της ΔΕΒΘ, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα νέο, πρωτοποριακό πρότυπο προβολής του βιβλίου.
Η 18η ΔΕΒΘ πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass