Παγκόσμιος διαγωνισμός σχεδίου «Οι Νέοι για τους Πρόσφυγες»

«ΜΑΖΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» ΤΟ ΘΕΜΑ –ΜΕΧΡΙ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2021 11:00

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά τον παγκόσμιο διαγωνισμό

σχεδίου και κόμικ «Οι Νέοι για τους Πρόσφυγες». Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι «Μαζί μέσα από τον αθλητισμό». O εικαστικός διαγωνισμός για το 2021 με θέμα «Μαζί μέσα από τον αθλητισμό» εστιάζει στη δύναμη που έχει ο αθλητισμός να φέρνει τους ανθρώπους κοντά και να δημιουργεί ένα αίσθημα ελπίδας. Μπορούν να συμμετάσχουν νέοι από 10 έως 30 ετών, στέλνοντας το σχέδιό τους για να λάβουν μέρος στη δράση #dreamball. Τα πέντε καλύτερα σχέδια θα γίνουν μπάλες ποδοσφαίρου, τις οποίες κατασκευάζουν πρόσφυγες και μέλη της κοινότητας υποδοχής στην Κένυα μέσα από την εταιρεία ηθικής παραγωγής Alive and Kicking. Οι μπάλες που θα διακριθούν θα είναι διαθέσιμες προς αγορά online για τη στήριξη αθλητικών ευκαιριών για τους πρόσφυγες.
Τα καλύτερα έργα θα φτάσουν σε ένα κοινό 10 εκατομμυρίων ανθρώπων που ακολουθούν την Ύπατη Αρμοστεία στα social media και θα παρουσιαστούν σε μια διαδικτυακή έκθεση. Οι νικητές θα λάβουν επίσης αναμνηστικά από την Ύπατη Αρμοστεία.
Στοιχεία που μπορεί να δώσουν έμπνευση:
-Ο αθλητισμός δίνει ελπίδα. Μέσα από τον αθλητισμό μπορούν να κλείσουν οι πληγές των ανθρώπων μετά από μια δύσκολη περίοδο. Ο αθλητισμός βοηθάει επίσης στην ψυχική μας υγεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Βοηθάει ακόμα τους πρόσφυγες να ξεπεράσουν την εμπειρία του πολέμου και των διώξεων.
-Ο αθλητισμός ενισχύει την ένταξη. Ο αθλητισμός μπορεί να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά. Όταν οι νέοι πρόσφυγες βρίσκουν ασφάλεια σε μια νέα χώρα, το παιχνίδι με άλλα μέλη της κοινότητας τούς βοηθάει να κάνουν φίλους και να νιώσουν ότι ανήκουν κάπου.
-Ο αθλητισμός εμπνέει. Σε όλες και όλους μας αρέσει να παρακολουθούμε την πορεία των αγαπημένων μας αθλητών και αθλητριών. Ήξερες ότι υπάρχει Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων; Για δεύτερη φορά στην ιστορία, οι ομάδες αυτές θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο φέτος το καλοκαίρι. Όσον αφορά το γενικό μέρος του διαγωνισμού, τα έργα θα αξιολογηθούν βάσει της δημιουργικότητας και της σαφήνειας του μηνύματος που μεταφέρουν. Για τον διαγωνισμό σχεδίου #dreamball μπορείς να στείλεις και αφηρημένα μοτίβα! Οι καλύτερες ζωγραφιές και σχέδια θα επιλεγούν από μια επιτροπή αποτελούμενη από πρόσφυγες, καλλιτέχνες και αθλητές. Ο διαγωνισμός διαρκεί έως τις 25 Ιουνίου. Για οποιαδήποτε απορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το: youthart@unhcr.org!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass