Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των Μουσείων

ΠΡΙΝ ΤΙΣ 15 ΜΑΪΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2021 11:33

Εντός του Μαΐου θα γίνει η επανεκκίνηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στη χώρα, με την αρχή να γίνεται από τα Μουσεία, τα οποία θα ανοίξουν και πάλι τις πύλες τους πριν τα μέσα του μήνα, ανέφερε η Λίνα Μενδώνη. Η υπουργός Πολιτισμού και

Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης τόνισε τα εξής: «Στο προχθεσινό διάγγελμα ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής ότι περίπου στα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει μια σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Εγώ να σας πω ότι τα πρώτα που θα ανοίξουν ίσως και λίγο πριν τις 15 Μαΐου θα είναι τα Μουσεία, πάσης φύσεως μουσεία, γενικά οι μουσειακές υποδομές της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού.
Εντός του ίδιου μήνα αναμένεται να επανέλθουν και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με τελευταίους τους χώρους θεάματος και ακροάματος. «Είμαστε σε μια συνεχή διαβούλευση με την αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων, γιατί θα πρέπει να λειτουργήσουν κάποια στιγμή οι Δραματικές Σχολές και νομίζω ότι εδώ βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο. Θα υπάρξει επαναλειτουργία των Δραματικών και Καλλιτεχνικών Σχολών εν γένει εντός του Μαΐου και το τελευταίο που θα ανοίξει θα είναι οι χώροι ακροάματος και θεάματος. Εννοείται εξωτερικοί χώροι, αλλά και γι’ αυτούς θεωρώ ότι μέσα στον Μάιο, στις τελευταίες ημέρες του Μαΐου, οι γιατροί θα δώσουν το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία τους. Μέσα στον Μάιο, λοιπόν, θα έχουμε επανεκκίνηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, προφανώς με μέτρα κατ’ αντιστοιχία του καλοκαιριού του 2020» πρόσθεσε η κυρία Μενδώνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass