«Τα εγκώμια της Μ. Παρασκευής»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2021 11:36

Με ξεχωριστό τρόπο συμμετέχει τη φετινή χρονιά ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας «musicArte» στον Επιτάφιο Θρήνο. Την ιδιαίτερη αυτή μουσική παράδοση για την πόλη, εμπνεύστηκε και υποστήριξε ο μακαριστός Μητροπολίτης Ελασσόνας κυρός Βασίλειος και

συνεχίζει με ιδιαίτερη θέρμη ο νυν Μητροπολίτης κ. Χαρίτων. Μετά από σχετική άδεια και με τις απαραίτητες αποστάσεις και μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του Covid-19 που προβλέπονται από την Πολιτεία, μικρό φωνητικό σύνολο θα ψάλλει τα «Εγκώμια της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής» κατά την Ακολουθία του Επιταφίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.
Η a capella χορωδιακή προσαρμογή, σεβόμενη τις λιτές βυζαντινές μελωδικές γραμμές, έγινε ειδικά για το συγκεκριμένο σύνολο από τον Κωνσταντίνο Μάτη. Το φωνητικό σύνολο musicArte αποτελείται από τους: Μιχαέλα Παπαϊωάννου – σοπράνο, Ευπραξία Φαρμάκη – μέτζο, Σοφία Μάτη – άλτο, Νίκο Ζιώγα – τενόρο, Δημήτρη Μπίλη – μπάσο, Κωνσταντίνο Μάτη – βαρύτονο, μουσική διεύθυνση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass