«Ο Ξεναγός» απόψε στο Β’ Αρχαίο Θέατρο

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 9.30 Μ.Μ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» -ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2021 11:03

Η παράσταση «Ο Ξεναγός» από την Ομάδα Θεάτρου Ars Moriendi και σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα,

θα ανέβει σήμερα και αύριο, στις 9.30 μ.μ. στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, εκδήλωση που εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν, η ανθρώπινη φύση αναζητά πάντα έναν ένοχο. Από τον Οιδίποδα ακόμη, ο άνθρωπος εκλάμβανε την επιδημία ως τιμωρία και αναζητούσε την εξιλέωση. Τα χαρακτηριστικά, που σε περιόδους εγκλεισμού, ασθένειας, απειλής, αναδύονται στην επιφάνεια, είναι ίδια από τον λοιμό των Αθηνών, και είναι όλα εκείνα που ο πολιτισμός πάσχιζε σε βάθος χρόνου να εξευγενίσει.
Αν δεχτούμε ότι η βάση του αστικού πολιτισμού είναι η αποδοχή της ετερότητας, όπου τελικός σκοπός αυτής της αποδοχής είναι η συνάντηση και η συνύπαρξη, πώς η συνθήκη μιας πανδημίας δημιουργεί μια νέα ιδιωτεία καταργώντας όλες τις ανοιχτότητες που κατάφερε να δημιουργήσει ο αστικός πολιτισμός; Σε μια δύσκολη εποχή όπως αυτή που διανύουμε τώρα, το στοίχημα παραμένει το ίδιο: η Ιστορία πρέπει να πάψει επιτέλους να επαναλαμβάνεται. Ο πολιτισμός πρέπει να νικήσει.
Η παράσταση είναι βασισμένη στο διήγημα του Γενς Πέτερ Γιάκομπσεν «Η πανούκλα στο Μπέργκαμο», το οποίο, με αφορμή την επιδημία της πανούκλας στον μεσαίωνα, βυθίζεται στις σκοτεινές πτυχές αυτής της ακραίας κοινωνικής κρίσης θέτοντας ξανά το ερώτημα της συνύπαρξης των ανθρώπων σε στιγμές μεγάλης έντασης.
Ταυτότητα Παράστασης:
Συγγραφέας: Γενς Πέτερ Γιάκομπσεν. Μετάφραση - Διασκευή: Θάνος Νίκας. Σκηνοθεσία: Θάνος Νίκας. Σκηνικός χώρος: Πηνελόπη Χατζηδημητρίου. Κινησιολογία: Κώστας Γεράρδος. Ηχητικά τοπία-Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος. Φωτισμοί: Κώστας Κουτράκης.
Παίζουν: Χρήστος Γαβριηλίδης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Συναπίδου. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass