Η ιστορία «ζωντανεύει» στο Λαογραφικό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΔΡΑΣΗ «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ» ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2021 21:19

Παρουσίαση της δράσης/περιοδικής έκθεσης «Το σχολείο πάει μουσείο» του Πολεμικού Μουσείου που θα φιλοξενείται για πέντε μέρες στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδρίων του Λαογραφικού. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της υψηλού επιπέδου συνεργασίας του Λαογραφικού και του Πολεμικού Μουσείου, έρχεται δε να «κουμπώσει» με την έκθεση «ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: ΘΕΣΣΑΛΙΑ» που φιλοξενείται από τον περασμένο Ιούνη στο Λαογραφικό.

Μοναδικά κειμήλια του Αγώνα που βρίσκονται στην κατοχή του Πολεμικού Μουσείου θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα ώστε οι μαθητές σχολείων μέσω της βιωματικής ξενάγησης να μάθουν την ιστορία και να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της Επανάστασης. «Είναι πολύ σημαντικό που μια τέτοια έκθεση θα περιοδεύσει στην Ελλάδα ώστε να δοθεί το κίνητρο και το έναυσμα για να μάθουν για την ιστορία μας. Και είναι πολύ σημαντικό που ξεκινάει το ταξίδι της στην Ελλάδα από τη Λάρισα και το Λαογραφικό Μουσείο της που φιλοξενεί την έκθεση ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ με θέμα την Επανάσταση» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, καλωσορίζοντας τους παρευρεθέντες. Ο αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου, αντιπτέραρχος Ιωάννης Θεοδοσουλάκης, σημείωσε ότι το Πολεμικό Μουσείο αποτελεί έναν φορέα ιστορικής κληρονομιάς και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σκοπός της έκθεσης αυτής είναι η πληροφόρηση και η ενεργοποίηση των μαθητών για την ιστορία και τα ορόσημά της. Η «οικοδέσποινα», διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού, αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονεί το Μουσείο, αλλά και στην έκθεση ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ που φιλοξενείται στο Λαογραφικό. Ακολούθως ο κ. Θεοδουλάκης έκανε μία μίνι ξενάγηση στους παρευρεθέντες στην έκθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και υπεύθυνο φορέα οργάνωσης-υλοποίησης το Πολεμικό Μουσείο.
Παρόντες στη χθεσινή παρουσίαση της δράσης ήταν ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κοντογιάννης εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο, ο σύμβουλος του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου ταξίαρχος Κωνσταντίνος Μπίμπιζας, ο αστυνομικός υποδιευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Λοΐζος Παντικίδης, ο εκπρόσωπος του ΑΤΑ σμήναρχος Μάριος Μπαντουβάς, ο εκπρόσωπος της 1ης Στρατιάς συνταγματάρχης Ευάγγελος Σιούτας, ο επισμηναγός Βασίλης Απλούς ως εκπρόσωπος του διοικητή της 110 Πτέρυγας Μάχης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ Κωνσταντίνος Λιούτας, ο λοχίας Πεζικού από το Πολεμικό Μουσείο Ιωάννης Αλευράς, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Γιώργος Δοδοντσάκης, ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λαογραφικού Μουσείου Αστέριος Λαχανάς και το μέλος του Δ.Σ. κ. Αριστέα Μπέσιου.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass