Παρουσιάζεται η «Σεβαστή» του Κώστα Λάνταβου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΜΙΛΟΥ ANIMUS

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2021 11:01

Το νέο βιβλίο του Λαρισαίου λογοτέχνη Κωνσταντίνου Λάνταβου με τίτλο «Σεβαστή» παρουσιάζεται σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στον χώρο του ανοιχτού θεάτρου του Ομίλου Animus (8o χλμ. Λαρίσης-Τρικάλων).

Στην παρουσίαση, που διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο Καλτσάς, ο όμιλος Animus και οι εκδόσεις Αρμός, για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος, συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος, ο πεζογράφος Θωμάς Ψύρρας και ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Λάνταβος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει εκ μέρους του Ομίλου Animus ο Γιάννης Νταβέλης.
Δεν θα απείχαμε πολύ από την πραγματικότητα, αν λέγαμε πως και οι εποχές αλλάζουν, μα πάντα ίδιες μένουν. Ήθη και συμπεριφορές, διαφοροποιούνται μεν, αλλά καθώς αφορούν ανθρώπους, σε ένα ποσοστό παραμένουν πεισματικά αμετακίνητες. Όπως για παράδειγμα, αναλλοίωτη παραμένει ανά τους αιώνες η κοινωνική απαίτηση για συζυγική πίστη, μα και η ντροπή που επιφέρει κάθε πράξη μοιχείας. Στη νουβέλα Η Σεβαστή, μια γυναίκα της δεκαετίας του ’50 παντρεύεται και μετακομίζει στην πόλη. Στη δεκαετία του ’60, της ανοικοδόμησης και του οικονομικής ανόδου, το ζευγάρι, ύστερα από σκληρή δουλειά, τα καταφέρνει εξαιρετικά, αλλά η ευτυχία του δεν ολοκληρώνεται καθώς δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά. Γυναικολογικού τύπου αναποδιές φέρνουν την ατεκνία. Η ατεκνία με τη σειρά της οδηγεί τον σύζυγο να διαπράξει την Ύβρη, συκοφαντώντας τη γυναίκα του ως μοιχαλίδα. Η Σεβαστή αισθάνεται και είναι αδικημένη και προδομένη και επιζητεί από τον συνεργό του άντρα της να αποκαταστήσει την τάξη. Εκείνος αρνείται, κι εκείνη επιβάλλει τη Νέμεση, ώστε να επέλθει στο τέλος η Κάθαρση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass