Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Performance του διεθνούς εικαστικού Φ. Τσιτσόπουλου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Β’ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2021 11:42

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι δράσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.


Παράλληλα με τα σεμινάρια το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παραστάσεις στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων καθημερινά 10:00-14:00 στο 2410-621.209.
Αναλυτικό για σήμερα στις 21.00 και μετά από τροποποίηση του προγράμματος, στο Β’ Αρχαίο Θέατρο θα πραγματοποιηθεί η performance του διεθνούς εικαστικού Φίλιππου Τσιτσόπουλου με τίτλο ΔΕΕ Διαταραχή έλλειψης ειλικρίνειας. Η παράσταση Χορείες Χώρων του Ζωρζ Περέκ, σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρας Καζάζου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 24-25/9 την ίδια ώρα στο Β’ Αρχαίο Θέατρο.
ΔΕΕ Διαταραχή έλλειψης ειλικρίνειας - Performance του διεθνούς εικαστικού Φίλιππου Τσιτσόπουλου
Αλληλεπίδραση δύο κειμένων με μια μάσκα σε ένα Αρχαίο Θέατρο. Ένα ποίημα του J. Mekas σε αντιπαράθεση με τον μονόλογο του Ριχάρδου ΙΙΙ. Loop έως εξαντλήσεως. Ο τίτλος αντικατοπτρίζει την ανικανότητα του καλλιτέχνη να μιλήσει με τα δικά του λόγια και τη σύνδεσή του με τα δικά του συναισθήματα. Χρειάζεται μια εξωτερική εκπυρσοκρότηση, συνήθως από ένα κείμενο ή μια φωνή κάποιου άλλου για να τον αφήσουν οι εσωτερικές του δεσμεύσεις να εκφραστεί. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, εν μέρει για να την αποδεχτεί και εν μέρει να την κάνει να σωπάσει μέσα του και να την επανατοποθετήσει. Δεν αισθάνεται συναρπαστικός σε έναν κόσμο γεμάτο «αλήθεια» όπου χτίζει τους δικούς του ελλειμματικούς, σπασμένους κώδικες ειλικρίνειας και επικοινωνίας για να αντιμετωπίσει τον εαυτό του και τον καθρέφτη της ύπαρξής του πολλές φορές φορώντας μάσκες. Έλλειμμα ειλικρίνειας ή Διαταραχή Έλλειψης Ειλικρίνειας κάνει έναν υπαινιγμό σε αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε «Ψέμα».
Ένα ψέμα που μπορεί να δημιουργήσει τη δική του αμφίδρομη αλήθεια.
Η performance πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Γκαλερί Cask.