Σύγχρονος χορός για ενήλικες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2021 11:45

Η ανακάλυψη των «εγγενών» κινητικών δυνατοτήτων, η εξέλιξή τους σε χορευτικές φράσεις, θραύσματα ή ιστορίες, η οργανική τοποθέτηση στον χώρο, η αλληλεπίδραση με την ομάδα, η δημιουργική έκφραση, είναι οι στόχοι του

μαθήματος σύγχρονου χορού, που πραγματοποιείται στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου ειδικά για ενήλικες, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 15.30-16.30 (μάθημα γνωριμίας σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου). Διδάσκει η Αθηνά Μανώλη.
Χοροθεραπεία για όλους!
Επίσης, στο πρόγραμμα της Σχολής εντάσσεται τμήμα χοροθεραπείας με ανοιχτή απεύθυνση, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, ώρα 15.30-16.30 (μάθημα γνωριμίας την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου).
Με βασικά εργαλεία τον χορό και τη φαντασία, στόχος του μαθήματος είναι η εξισορρόπηση και αποκατάσταση της ενέργειας και των συναισθημάτων.
Θα χρησιμοποιηθούν πολλά και διαφορετικά είδη χορού, ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων, ώστε ο καθένας μέσω της κινητικής ελευθερίας να μπορέσει να αποκαταστήσει ή να βαθύνει τη σχέση με τον εαυτό του και κατ’ επέκταση με το σύνολο. Διδάσκει η Αθηνά Μανώλη
Η διδάσκουσα
Η Αθηνά Μανώλη μεγάλωσε στη Λάρισα και είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Ασχολήθηκε με διαφορετικά είδη χορού και πολεμικές τέχνες, δίνοντας έμφαση στο ερευνητικό κομμάτι της κίνησης και προσδιορίζοντας τον χορό ως θεραπευτικό μέσο, παρακολουθώντας τον αντίστοιχο κλάδο της χοροθεραπείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η διδακτική της πορεία ξεκίνησε το 2000 σε αναγνωρισμένες σχολές χορού και ΙΕΚ της Αθήνας και κορυφώνεται το 2015 με τη συνεργασία της στην Ανώτερη Επαγγελματική Χορού και Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας όπου διδάσκει μέχρι σήμερα.
Συνεργάστηκε για πέντε έτη με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (ΠΓΣ), όπου συνέβαλε ως διευθύντρια τμημάτων γυμναστικής ενηλίκων, διδάσκοντας μεταξύ άλλων Pilates, Tai-Chi, Movement Research και κινησιοθεραπεία.
Υπήρξε η Καλλιτεχνική Προπονήτρια του αγωνιστικού τμήματος ενόργανης και δημιούργησε εκ νέου τμήματα μπαλέτου όπου ήταν υπεύθυνη για την προετοιμασία μαθητών για τα «φυτώρια» της Κ.Σ.Ο.Τ.
Συνεργάστηκε με γιατρούς, παιδοψυχίατρους, διατροφολόγους και φυσικοθεραπευτές, διοργανώνοντας σεμινάρια για γονείς, μαθητές, καθηγητές και αθλητές, τοποθετώντας τον χορό πάντοτε ως μέσο θεραπείας.
Πληροφορίες και εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, καθημερινά ώρες 15.30-20.30, τηλέφωνο 2410-256.464.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass