Tι θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2021 11:47

Ο Οργανισμός του Μεγάρου είναι έτοιμος να παρουσιάσει τον επόμενο μήνα νέες παραγωγές με σημαντικούς Έλληνες και ξένους σολίστ, οι οποίες διακρίνονται για την ποικιλομορφία τους, καθώς και νέους κύκλους εκδηλώσεων που θα

εκφράσουν τη σύγχρονη και κλασική δημιουργία. Οι «Μουσικές αυλές της Μεσογείου», οι δύο βραδιές ποίησης, απαγγελίας και τραγουδιού με τον Γιάννη Μπέζο, το αφιέρωμα που συνδυάζει τη συμφωνική με την κινηματογραφική μουσική του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη, η ξεχωριστή βραδιά τραγουδιού της Accademia Teatro alla Scala, η συναυλία νέων ταλέντων της κλασικής μουσικής που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο κύκλος μουσικής δωματίου Skampa String Quartet και η αριστουργηματική όπερα «Ντον Τζιοβάννι» αναδεικνύουν την επιρροή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στην πολιτιστική και πνευματική ζωή της Βόρειας Ελλάδας.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Νοεμβρίου 2021
-Το ΠΑΜΑΚ στο Μέγαρο – Akroasis: Μουσικές αυλές της Μεσογείου
(01/11, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, κτίριο Μ2, 21.00)
Είναι μια διοργάνωση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Πρόκειται για μια περιήγηση από τη μουσική δωματίου των μεσαιωνικών και αναγεννησιακών παλατιανών παραδόσεων μέχρι τα κλασικά ανατολικομεσογειακά στιλ.
-Ελληνική Μουσική στο Μέγαρο – Γιάννης Μπέζος: Όταν χαμηλώνουν τ’άστρα
(12 & 13/11, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, κτίριο Μ2, 21.00)
Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται τον Γιάννη Μπέζο σε δύο μοναδικές βραδιές ποίησης, απαγγελίας και τραγουδιού με τίτλο «Όταν χαμηλώνουν τ΄άστρα».
Τον κορυφαίο ηθοποιό θα συνοδεύσουν η Ντένια Στασινοπούλου (απαγγελία, τραγούδι), η Κωνσταντίνα Νταντάμη (απαγγελία, τραγούδι) και ο Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο).
-Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο – Μίκης Θεοδωράκης: Τα συμφωνικά και τα κινηματογραφικά
(12/11, Αίθουσα Φίλων Μουσικής, κτίριο Μ1, 21.00)
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τιμούν τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα που συνδυάζει τη συμφωνική με την κινηματογραφική μουσική του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη.
Μουσική διεύθυνση Στάθης Σούλης. Στο τραγούδι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και στη διδασκαλία της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης η Μαίρη Κωνσταντινίδου.
-Βραδιά τραγουδιού – Accademia Teatro alla Scala
(13/11, Αίθουσα Φίλων Μουσικής, κτίριο Μ1, 21.00)
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών μια ξεχωριστή βραδιά τραγουδιού.
Η σοπράνο Νοέμι Μουσκέτι, ο τενόρος Πάολο Αντόνιο Νέβι και ο βαρύτονος Πολ Γκραντ ερμηνεύουν έργα των Cimarosa, Rossini, Donizetti, Verdi, Puccini, Gounod και Bizet. Στο πιάνο τους συνοδεύει ο Αθανάσιος Παπαϊσίου.
-Συναυλία Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης-Νέα Ταλέντα της Κλασικής Μουσικής (14/11, Φουαγιέ κτιρίου Μ2, 12.00)
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, φιλοξενεί τη νέα γενιά των μουσικών ταλέντων κλασικής μουσικής. Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση δίνεται η ευκαιρία και το βήμα στους καλύτερους σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 6 έως 30 ετών, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και με οδηγό τον νεανικό ενθουσιασμό, την επιμονή και την ενέργειά τους να διεκδικήσουν δυναμικά τον χώρο που τους αναλογεί στο μουσικό στερέωμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία εισόδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass