Στη Δημοτική Πινακοθήκη το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΓΑΪΤΗ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2021 16:14

Τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα επισκέφτηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Η επίσκεψη δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά οι υπεύθυνοι της Πινακοθήκης με μεγάλη χαρά φιλοξένησαν τα παιδιά παράλληλα με τις προγραμματισμένες επισκέψεις των μαθητών της Γ’ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας. Οι μικροί μαθητές με τις συνοδούς τους επισκέφτηκαν τη μόνιμη έκθεση της Συλλογής Κατσίγρα και την αναδρομική έκθεση του Γιάννη Γαΐτη «Το πλήθος και η μοναξιά».


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης: «Υπήρξε η ευτυχής συγκυρία της αλληλεπίδρασης για τις δύο ομάδες παιδιών και συνοδών που μας γέμισε με αισιοδοξία στις δύσκολες ημέρες που ζούμε. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από τον Διεθνή Οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑμεΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012). Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία επηρεάζονται εκτός από την οικογένειά τους και από την κοινωνία και το γεγονός αυτό τους βοηθάει να βρίσκονται σε ομάδες. Ευχόμαστε οι κοινωνίες να λαμβάνουν υπόψη τους τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία και να δημιουργούν συνθήκες τέτοιες ώστε να μπορούν να ζουν χωρίς περιορισμούς έχοντας πρόσβαση παντού και ταυτόχρονα όλοι να βλέπουμε τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, με ενσυναίσθηση και ως ανθρώπους ίσους, με ίσες δυνατότητες και με διαφορετικές ανάγκες.
Ευχαριστούμε τις ειδικούς εκπαιδευτικούς-συνοδούς των παιδιών κ. Μαρία Κουμπούλη, Αθηνά Μότσιου, Παρασκευή Παρλίτση, Στυλιανή Γεροστέργιου, Στέλλα Γεροστέργιου και Άρτεμις Λάππα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass