Παρουσιάζεται στην Αθήνα το βιβλίο του Ντ. Αυγουστή

«Ελληνες Κύπριοι Αθεράπευτοι» την προσεχή Πέμπτη στο «Σπίτι της Κύπρου»

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2021 11:40

Παρουσιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, στις 7 μ.μ., στο «Σπίτι της Κύπρου» (Κυπριακή Πρεσβεία, Αθήνα), το ιστορικό, πολυθεματικό βιβλίο «Έλληνες Κύπριοι Αθεράπευτοι» του καθηγητή στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αυγουστίνου (Ντίνου) Αυγουστή.

Στο πολυθεματικό αυτό βιβλίο καταγράφεται η μακραίωνη Ιστορία της Κύπρου από την αρχαιότητα μέχρι την Ανεξαρτησία. Παράλληλα γίνεται αναφορά σε μεγάλες μορφές Ελλήνων Κυπρίων που άφησαν το αποτύπωμά τους στον πολιτισμό, αρχαίο και σύγχρονο (μουσική, τέχνη, συγγραφή κ.λπ.) στον ελληνικό αθλητισμό και την πολιτική, καθώς και στο πεδίο της τιμής. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεγάλο και ξεχωριστό κομμάτι της Ιστορίας μας, που η ελληνική Πολιτεία (το κράτος των Αθηνών για την ακρίβεια) φρόντισε έντεχνα και φροντίζει ακόμη και σήμερα να κρατά στο σκοτάδι.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ζωή Καλαφάτη και ο δρ Παιδαγωγικής, εκπαιδευτικός Νίκος Ράπτης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η εκπαιδευτικός, συγγραφέας Μαρία Σταυρινίδου-Ευθυμίου. Την εκδήλωση διοργανώνουν «Το Σπίτι της Κύπρου», ο Σύλλογος Κυπριακών Οργανώσεων Λάρισας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, ενώ θα χαιρετίσουν ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας Γιώργος Συλλούρης και ο εκδότης Ανδρέας Γερμανός. Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τις Δήμητρα Συλλούρη και Λυδία Συλλούρη στο τραγούδι, τη Δήμητρα Ντουρουντά στο πιάνο και τον Θοδωρή Χοχτούλα στην κιθάρα.
Σύνδεσμος παρακολούθησης:
https://diavlos.grnet.gr/room

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass