«Ενα εκπληκτικό ρεσιτάλ πιάνου...»

ΝΕΛΛΗ ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΤΙΣΤΑΚΗ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2021 13:37

«Ένα εκπληκτικό ρεσιτάλ πιάνου» χαρακτηρίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας κ. Νέλλη Βασβατέκη, το ρεσιτάλ πιάνου του Χρήστου Κτιστάκη, σε επιστολή της στην «Ε». Η κ. Βασβατέκη ανέφερε ότι «Στον φόβο και την ανασφάλεια της εποχής του κορονοϊού ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Χρ. Κτιστάκης απαντάει με συναίσθημα», ενώ καλεί τους Λαρισαίους να στηρίξουν τον Σύλλογο με την εγγραφή τους σ’ αυτόν. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: Μετά τη μακρά σιωπή που μας επέβαλε η πανδημία, το περασμένο Σάββατο παρακολουθήσαμε το ρεσιτάλ πιάνου του μαέστρου της Συμφωνικής μας Ορχήστρας Χρήστου Κτιστάκη. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον μαέστρο. Επέλεξε έργα που έχουν σημαντικές τεχνικές και ερμηνευτικές απαιτήσεις και με πάθος και δεξιοτεχνία απέδωσε όλο το εύρος των αποχρώσεων της μουσικής του Σοπέν και του Λιστ.


Όπως φάνηκε, από τον τρόπο με τον οποίο απέδωσε τα έργα του Σοπέν, δεν πρόκειται απλά για ακόμα έναν τεχνικά άριστα καταρτισμένο πιανίστα, αλλά για έναν ευαίσθητο μουσικό, ο οποίος αντιλαμβάνεται το μουσικό κείμενο πέρα από τις νότες.
Στο ονειρικό δεύτερο μέρος του ρεσιτάλ και ιδιαίτερα στην Ουγγρική Ραψωδία του Λιστ συνδύασε χάρη, ζωντάνια και δύναμη.
Στον φόβο και την ανασφάλεια της εποχής του κορονοϊού ο Χρ. Κτιστάκης απαντάει με συναίσθημα. Μας προκάλεσε ιδιαίτερα συναισθήματα χαράς, ευχαρίστησης και ευδαιμονίας. Αυτό είδαμε στα πρόσωπα όλων των παρισταμένων την ώρα της αποχώρησης.
Ο Χρ. Κτιστάκης είναι αδιαμφισβήτητα ένας ταλαντούχος πιανίστας. Εκείνο που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η μουσικότητά του, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει τη μουσική. Διαθέτει απίστευτη αίσθηση του ύφους κάθε συνθέτη, αντιλαμβάνοντας άριστα τη δομή του έργου και όσα επιθυμεί να εκφράσει μέσα από αυτά ο δημιουργός του.
Ο Χρ. Κτιστάκης έχει υπηρετήσει την πόλη που τον έχει θρέψει, την έχει σεβαστεί και ουσιαστικά και καλλιτεχνικά. Με την εμπνευσμένη καθοδήγησή του απογείωσε την ορχήστρα μας. Η ορχήστρα αυτή απογείωσε την πόλη μας. Όλα αυτά τα χρόνια ο μαέστρος και οι εκτελεστές δώσανε την ψυχή τους και τον οίστρο της δημιουργίας τους. Εβαλαν τον πήχη πολύ ψηλά επιδιώκοντας το τέλειο. Το καλό τους είναι πολύ λίγο. Και το κοινό το αναγνώρισε και το ανταπέδωσε.
Πριν λίγες ημέρες καλέσαμε τα μέλη μας να πραγματοποιήσουν την επανεγγραφή τους στον Σύλλογό μας. Η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική. Συμπορευτήκαμε χρόνια τώρα με την ορχήστρα η οποία έχει την αμέριστη συμπαράσταση του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Σάπκα. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Η στήριξή της είναι υπόθεση όλων μας και κοινός μας στόχος.
Εμείς τα μέλη του Συλλόγου Φίλων της Ορχήστρας συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια αυτού του πυλώνα πολιτισμού και μουσικής παιδείας. Σας θέλουμε όλους κοντά μας. Μέλη του Συλλόγου μας.
Αγαπημένε μας μαέστρο, για άλλη μια φορά μας πήρες από το χέρι και μας ανέβασες ψηλά. Για άλλη μια φορά άγγιξες τις καρδιές μας.
Σου ευχόμαστε να συνεχίσεις και με την αστείρευτη δημιουργικότητά σου και την εξαιρετική ορχήστρα που διευθύνεις, να μας προσφέρεις στιγμές υψηλής αισθητικής.
Εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των μελών του Συλλόγου που παρακολούθησαν το ρεσιτάλ
ΝΕΛΛΗ ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛ. ΦΙΛΩΝ
ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass