Παραμερίζονται αξίες, σεβασμός και κοινή λογική

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΩΛ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ»

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2022 14:05

Εδώ και ενάμιση μήνα περίπου συνεχίζονται τα δημοσιεύματα της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» στον Τύπο, παρουσιάζοντας περίπου σαν «Έγκλημα!» κάποια υποτιθέμενη παρατυπία σε διαδικασία πρόσληψης καλλιτεχνών, συγκεκριμένα του μαέστρου συμφωνικών ορχηστρών και του μαέστρου χορωδίας. Η «παρατυπία» αυτή αναφέρεται σε έκθεση του ΑΣΕΠ, η οποία έχει κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα με διάφορες παρατηρήσεις επί της διαδικασίας, οι οποίες έχουν ήδη υιοθετηθεί από το Ωδείο, πριν καν η έκθεση αυτή φτάσει στον Δήμο και στη συνέχεια στη δημοσιότητα.


Οι προσλήψεις συμβασιούχων καθηγητών και καλλιτεχνών στο ΔΩΛ κατά τα 15 χρόνια που το διευθύνω και ιδιαίτερα κατά τα τελευταία 6 χρόνια εφαρμογής του Νόμου 524/80 γίνονται με διαδικασία που φιλτράρει τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων, ώστε το Ωδείο να επανδρώνεται με προσωπικό που θα αποδώσει το καλύτερο έργο και θα καλύψει τις ανάγκες της πόλης μας. Για τη διαδικασία σαφώς υπάρχουν οι συμβουλές νομικών, στις δε επιτροπές επιλογής προσωπικού συμμετέχουν καλλιτέχνες-καθηγητές πανελλήνιας αναγνώρισης που θεωρούν τιμή τους την πρόσκλησή μας για τον σκοπό αυτόν.
Κατά τις διαδικασίες των προσλήψεων φυσικά και υπήρχαν και θα υπάρχουν δυσαρεστημένοι εξαιτίας του ότι δεν επελέγησαν, δυστυχώς κάποιοι απ’ αυτούς χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο διαμαρτυρίας με διάθεση εκδίκησης. Είναι λυπηρό οι περιπτώσεις αυτές να υιοθετούνται από την αντιπολίτευση για μικροκομματικούς λόγους, μεγεθύνοντας υπέρμετρα κάποιο υποτιθέμενο «κελεπούρι», παραμερίζοντας αξίες, σεβασμό και κοινή λογική.
Δεν θα αναφερθώ λεπτομερώς στο παράστημα των μαέστρων μας και του υπόλοιπου προσωπικού μας, στην ευρύτατη καταξίωσή τους έχει προστεθεί η αγάπη των συμπολιτών μας, που διατηρούν το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στην κορυφή των επιλογών τους τόσο για την εκπαίδευση των παιδιών τους όσο και για την παρακολούθηση υπέροχων εκδηλώσεων.
Εύχομαι να λήξει σύντομα αυτή η ανούσια αντιπαράθεση και δεν θα προσκαλέσω αυτούς που την ξεκίνησαν να γνωρίσουν το έργο μας, διότι αυτό θα έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και πολλά χρόνια.
Απόστολος Αλεξίου,
πιανίστας, καθηγητής πιάνου και θεωρητικών,
διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass