Εγκαινιάζεται η έκθεση «Τα κρυμμένα παιδιά»

ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΠΤΣΗ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2022 11:00
Το έργο της μαθήτριας του  1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας  Βασιλικής Γάτου που διακρίθηκε Το έργο της μαθήτριας του 1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας Βασιλικής Γάτου που διακρίθηκε

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 8.15 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των νικητών, καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης όλων των έργων του Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Τα κρυμμένα παιδιά. Ιστορίες ανθρωπισμού στη φρίκη του Ολοκαυτώματος» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.


Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.
Στον διαγωνισμό, που υλοποιήθηκε από 27 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου 2022, συμμετείχαν 178 μαθητές και μαθήτριες από 29 σχολικές μονάδες (19 Γυμνάσια, 9 Γενικά Λύκεια και 1 ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.).
Οι μαθητές και οι μαθήτριες φιλοτέχνησαν έργα ζωγραφικής που κρατούν ζωντανά στη μνήμη όλων, την οδύνη και τον αποτροπιασμό για τον μαζικό διωγμό και την εξόντωση ενός λαού, αλλά κυρίως τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΑ ΕΡΓΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
1ο βραβείο: Παρασκευή Τοπάλη, μαθήτρια του Γυμνασίου Γιάννουλης (Γ’ τάξη), 2ο βραβείο: Φιλαρέτη Μπούτζιου, μαθήτρια του 14ου Γυμνασίου Λάρισας (Γ’ τάξη), 3ο βραβείο: Αικατερίνη Βούζα, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας (Γ’ τάξη).
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
1ο βραβείο: Βασιλική Γάτου, μαθήτρια του 1ου Πειραματικού Λυκείου Λάρισας (Γ’ τάξη). 2ο βραβείο: Δήμητρα Ριζούλη, μαθήτρια του 13ου Λυκείου Λάρισας (Α’ τάξη). 3ο βραβείο: Αθανάσιος Μπατζογιάννης, μαθητής του Γυμνασίου Λυκειακών Τάξεων Λιβαδίου (Β’ τάξη). Για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο. Βραβείο: Χριστίνα Καζαμία, μαθήτρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Λάρισας (Α’ Λυκείου).
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
ΓΥΜΝΑΣΙΑ
1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας, 2ο, 4ο, 5ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο, 14ο, 13ο, 15ο Λάρισας, 1ο Τυρνάβου, Γυμνάσιο Αγιάς, Γυμνάσιο Αμπελώνα, Γυμνάσιο Αργυροπουλίου, Γυμνάσιο Γιάννουλης, Γυμνάσιο Γόννων, 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας, Γυμνάσιο Νίκαιας.

ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
1ο Πειραματικό ΓΕΛ Λάρισας, 10ο, 13ο, 14ο Λάρισας, Γιάννουλης, Γυμνάσιο Λυκειακές Τάξεις Λιβαδίου, Γυμνάσιο Λυκειακές Τάξεις Τσαριτσάνης, Τυρνάβου, 2ο Φαρσάλων, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο.
Τα βραβεία που θα δοθούν στους/στις μαθητές/-τριες των τριών διακριθέντων έργων για την κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, θα συνοδεύονται από τα παρακάτω δώρα, που χορηγεί η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας:
1ο βραβείο: ένα ποδήλατο
2ο βραβείο: ένα τάμπλετ
3ο βραβείο: ένα τάμπλετ
Σημειώνεται ότι, για λόγους αποφυγής συνωστισμού, η βράβευση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μόνο των μαθητών και μαθητριών που βραβεύονται.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και για το κοινό μέχρι την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 και θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες λειτουργίας του Ινστιτούτου, δηλαδή Δευτέρα έως Παρασκευή, από 10:00 ως 13:00 και από 18:00 ως 20:30.
Για την είσοδο στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες και selftest (του σχολείου) για τα παιδιά ως 17 ετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass