Οι Λαρισαίοι κοινωνοί μιας ιστορικής συναυλίας

Η ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2022 12:56

Μια ιστορική συναυλία με προσκεκλημένη την εμβληματική Μαρία Φαραντούρη, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας. Η σπουδαία Μαρία Φαραντούρη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μουσικότροπο συνέπραξε με το σύνολο «Ενωδεία» και τη Μικτή Χορωδία, σε διεύθυνση - ενορχήστρωση Δημήτρη Καρβούνη, σε ένα αφιέρωμα σε Ελληνες συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Κυπουργός και Ελένη Καραΐνδρου. Ανοίγοντας τη συναυλία ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι «…Και είμαστε εδώ απόψε...

Δεν μπορούσα να φανταστώ μεγαλύτερη τιμή, από το να τραγουδήσει στο Ωδείο μας, η εμβληματική ερμηνεύτρια που ταυτίστηκε με τον παγκόσμιο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη και μάλιστα να συμπράξει με Λαρισαίους μουσικούς και χορωδούς. Που τραγούδησε Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσο, Αναγνωστάκη, Γκάτσο, αντάμωσε με το έργο του Μάνου Χατζιδάκι, με μεγάλες προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Η Μαρία Φαραντούρη! «Τζόαν Μπαέζ της Μεσογείου», «Μαρία Κάλλας του λαού», «Δώρο των θεών του Ολύμπου», είναι μόνο μερικοί χαρακτηρισμοί που της έχουν αποδώσει ξένες εφημερίδες όπως η Le Monde, η Daily Telegraph, ο Guardian. Μεγάλη τιμή, μεγάλη χαρά, μεγάλη συγκίνηση! Δεν θα πω άλλα. Όλοι ανυπομονούμε να την απολαύσουμε. Να σας πω μόνο... ραντεβού του χρόνου!». Οι Λαρισαίοι που κατέκλυσαν το Δημοτικό Ωδείο της πόλης απόλαυσαν τη Μαρία Φαραντούρη, σε μια συναυλία που θα μνημονεύεται για καιρό. Η φωνή της που έγινε σύμβολο αντίστασης και ελπίδας παρέσυρε τους θεατές να σιγοτραραγουδήσουν μαζί της, με τους παρευρεθέντες να βιώνουν μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass