«Αυλαία» για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2022 11:00
Η Φανή Καλοκαιρινού χθες το βράδυ στο πλαίσιο  του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας  παρουσίασε το παράδειγμα του Λαογραφικού  που προβαίνει στην αναβίωση της παραδοσιακής  τυποβαφικής, των τυρναβίτικων σταμπωτών  μέσα από σεμινάρια εκμάθησης της τεχνικής,  αλλα και μέσα από την παραγωγή χειροποίητων  σταμπωτών, τόσο για οικιακή χρήση  όσο και για ατομική ένδυση, όπως τσάντες  και μαντίλια, που υπάρχουν στο πωλητήριό του Η Φανή Καλοκαιρινού χθες το βράδυ στο πλαίσιο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας παρουσίασε το παράδειγμα του Λαογραφικού που προβαίνει στην αναβίωση της παραδοσιακής τυποβαφικής, των τυρναβίτικων σταμπωτών μέσα από σεμινάρια εκμάθησης της τεχνικής, αλλα και μέσα από την παραγωγή χειροποίητων σταμπωτών, τόσο για οικιακή χρήση όσο και για ατομική ένδυση, όπως τσάντες και μαντίλια, που υπάρχουν στο πωλητήριό του

Μετά το επιτυχημένο χθεσινοβραδινό πάρτι για τους φιλοξενούμενους του Φεστιβάλ,

σκηνοθέτες και Κριτική Επιτροπή, συνεχίζεται το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας το οποίο κλείνει σήμερα με πολλές και ενδιαφέρουσες προβολές. Από τη 1 μ.μ. το πρόγραμμα ξεκινάει στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας με ταινίες από μαθητές οι οποίες έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος «Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή», και ακολουθούν βραβευμένες ταινίες του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Θα προβληθούν: Red Hulk της Ασημίνας Προέδρου (27’), Προσευχή του Θανάση Νεοφώτιστου (20’), Στο δωμάτιο της Γεωργίας Μ. Σωτήρχου (14’) και Γιαζίντι του Έκτορα Σακαλόγλου (20’).
Από 16.45 και μέχρι 17.50 θα προβληθούν οι ταινίες animation Everything’s a lie του Dan Criblez (ΗΠΑ) (5’) Coronaviolence της Αλεξίας Τσούνη (Ελλάδα) (6’) Alice in Covid-land της Τίνας Μάμαλη (Ελλάδα) (4’) Lost & found της Βίβιαν Παπαγεωργίου (Ελλάδα) (9’) Mooozart του Piero Tonin (Ιταλία) (10’) Atlantis 1 της Misaki Asamie (Ιαπωνία) (15’) Lullaby της Αθηνάς Γεωργίας Κουμελά (Ελλάδα) (4’) Revolykus του Victor Orozco Ramirez (Γερμανία) (12’) Elevator alone της Αναστασίας Παπαδοπούλου (Ελλάδα) (4’). Θα ακολουθήσει το ελληνικό διαγωνιστικό με ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών πολλοί από τους οποίους έχουν ταξιδέψει στην πόλη μας φιλοξενούμενοι του Φεστιβάλ.
Θα προβληθούν οι ταινίες: Cortazar των Αργύρη Γερμανίδη και Κατερίνας Στράουχ (10’) Νερό στον Άρη του Νίκου Παναγιωτόπουλου (14’) Το σπίτι τους του Γιώργου Γκότζου (18’) Πρώτο μπάνιο του Αλέξανδρου Κωστόπουλου (15’) In luck του Θοδωρή Βουρνά (20’) Phelia της Έλια Καλογιάννη (17’)Mea Filia της Χριστίνας Τσακμακά (12’)
Qualia του Θανάση Ταταύλαλη (17’) Όπως θα συνέβαιναν μέσα στο νερό της Ανθής Δαουτάκη (18’) Aygol του Δημήτρη Αργυρίου (8’) Beauty του Θάνου Λυμπερόπουλου (20’) Ίσκιωμα του Κώστα Γεραμπίνη (15’). Στις 21:30 η μεγάλη στιγμή για όλους τους συμμετέχοντες που είναι η ανακοίνωση των βραβείων από την Κριτική Επιτροπή που αποτελείται από σημαίνοντες στον χώρο του κινηματογράφου στο αίθριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Η Κριτική Επιτροπή που επέλεξε τις ταινίες που θα βραβευτούν είναι: οι Ηλίας Δημητρίου (πρόεδρος επιτροπής διεθνούς-ελληνικού) σκηνοθέτης, Κυριακή Σπανού διευθύντρια Θεσσαλικού Θεάτρου, Μαρκέλλα Γιαννάτου ηθοποιός, Κωνσταντίνος Μητσούλης σκηνοθέτης, Στέλιος Μωραϊτίδης σκηνοθέτης, Σπύρος Σιάκας (πρόεδρος επιτροπής animation) αναπληρωτής καθηγητής, 3D Animation, Γλυκερία Πατραμάνη, σεναριογράφος, Ευάγγελος Ρεμπάπης φιλόλογος-ιστορικός. Στη συνέχεια το Φεστιβάλ θα δεξιωθεί το κοινό με ποτό κλείνοντας έτσι άλλο ένα επιτυχημένο φεστιβάλ Κινηματογράφου για την πόλη της Λάρισας.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass