Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μπετόβεν

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2022 11:30

Μια βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Γερμανό μουσουργό Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Στο πρώτο μέρος, η ορχήστρα θα παρουσιάσει το 3ο

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε ντο ελάσσονα με σολίστ τον Απόστολο Παληό.
Στο δεύτερο μέρος, θα εκτελεστεί η θρυλική 5η Συμφωνία του συνθέτη.
Διευθύνει ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης.
Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας.
Γενική είσοδος 10 ευρώ.  
*Η 5η Συμφωνία του Μπετόβεν, είναι ίσως, το δημοφιλέστερο συμφωνικό έργο της κλασικής μουσικής. Το δραματικό αρχικό μοτίβο με τις τέσσερις νότες του (τρία σύντομα σολ και ένα μακρύ μι ύφεση) είναι το πιο αναγνωρίσιμο στην ιστορίας της μουσικής. «Έτσι χτυπά η Μοίρα την πόρτα» φέρεται να είπε ο Μπετόβεν στον γραμματέα του Άντον Σίντλερ. Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στο θέατρο της Βιέννης, Theater an der Wien, στις 22 Δεκεμβρίου του 1808 με τον ίδιο τον Μπετόβεν να διευθύνει από το πόντιουμ της ορχήστρας. Στην ίδια γιγαντιαία συναυλία διάρκειας 4 ωρών, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά και άλλα νέα έργα του συνθέτη όπως: η 6η Συμφωνία Pastorale, το 4ο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, η Φαντασία για πιάνο χορωδία και ορχήστρα και αποσπάσματα από τη Λειτουργία σε ντο μείζονα. Η χλιαρή αποδοχή του έργου από το κοινό, οφείλεται στις αντίξοες συνθήκες κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκε η συναυλία. Η ορχήστρα με μία μόνο πρόβα έκανε πολλά λάθη σταματώντας συχνά τη ροή της μουσικής, η αίθουσα ήταν παγωμένη και ο κόσμος εξουθενωμένος από τη μεγάλη διάρκεια της συναυλίας.
Ένα χρόνο αργότερα, η 5η Συμφωνία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό της Βιέννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass