«Συνομιλώντας με την Ελλάδα και τους ποιητές της»

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ -ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ.

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2022 11:32

Την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Ελλάδα και τους ποιητές τους θα έχουν οι φιλότεχνοι επισκέπτες του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας αφού σήμερα Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., θα εγκαινιαστεί νέα συλλογή εικαστικών έργων. Η συλλογή τιτλοφορείται «Συνομιλώντας με την Ελλάδα και

τους ποιητές της» και επιχειρεί έναν εικαστικό διάλογο με Έλληνες ποιητές, οι οποίοι έχουν υμνήσει την Ελλάδα στο παρελθόν, ενώ οι τίτλοι των έργων σχετίζονται με στίχους που αποτέλεσαν την έμπνευση για τη δημιουργία του καθενός από αυτά. Η Ελλάδα, μια χώρα με μεγάλη κληρονομιά ποιητικών θησαυρών, καθώς εδώ γεννήθηκαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ποίησης, το έργο των οποίων έχει αναγνωριστεί διεθνώς, έχει υμνηθεί στην ποίηση ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χώρα. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το ερέθισμα για τη δημιουργία μίας συλλογής εικαστικών έργων εστιασμένης στην Ελλάδα, στην ιστορικότητά της, στις ομορφιές της και στην πολιτισμική της αξία. Το ελληνικό στοιχείο, ως πηγή αστείρευτης έμπνευσης και αιτία βαθιάς αισθητικής συγκίνησης, προβάλλεται στη συλλογή. Τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στην ομαδική έκθεση είναι κομμάτια της σύγχρονης τέχνης. Πρόκειται για εικαστικά έργα ζωγραφικής μικτών τεχνικών, τρισδιάστατων αντικειμένων, που συνιστούν ένα ετερόκλητο σύνολο υφών και εικόνων, με αναφορές και σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Συντονίστρια της έκθεσης, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, είναι η Μαριάννα Κοντοέ (Powertex Academy), ενώ η ομάδα καλλιτεχνών συμπληρώνεται από τους: Πηνελόπη Καλογεροπούλου, Βασιλεία Κορομηλά, Έφη Κουντάκη, Καλλιόπη Κώνστα, Αικατερίνη Μανετάκη, Mαριάννα Παλάτζα, Δημήτρης Παρδάκης, Στέλλα Πιταροκήλη, Εύα Πόγκα, Έφη Ράπτη, Διονυσία Σωτηροπούλου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου στις 19:30 και θα είναι επισκέψιμη έως την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022.
Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass