Στην ταινία Phelia της ‘Ελιας Καλογιάννη το α’ βραβείο

ΣΤΟ 14ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2022 11:00

Με μια λαμπερή απονομή βραβείων στο αίθριο του Γαλλικού Ινστιτούτου έκλεισε χθες το βράδυ το 14ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας. Για μια εβδομάδα το ενδιαφέρον του ελληνικού -και όχι μόνο- σινεφίλ κοινού ήταν στραμμένο στη Λάρισα, με τη γιορτή του πολιούχου να

συμπίπτει με τη γιορτή του κινηματογράφου. Οι ταινίες που βράβευσε η Κριτική Επιτροπή είναι οι:
Διεθνές Διαγωνιστικό:
Η 3η Εύφημος μνεία απονέμεται στην ταινία: I’m not telling you anything της Sanja Milardovic από την Κροατία για τις ερμηνείες των Olivera Baljak και Iva Simic Sakoronja.
Η 2η Εύφημος μνεία στην ταινία Solar eclipse των Alireza Ghasemi και Raha Amirfazli από το Ιράν για τη διεισδυτική της ματιά σε ένα δύσκολο θέμα όπως η σχέση πατέρα-κόρης.
Η 1η Εύφημος μνεία στην ταινία The quiet man της Nyima Cartier από τη Γαλλία.
Το 3ο Βραβείο Διεθνούς Διαγωνιστικού απονέμεται στην ταινία Valley of the wolf των Antonio Valerio Frascella, Lamia Sabic και Gabriela Forfota από τη Ρουμανία.
 Το 2ο Βραβείο Διεθνούς Διαγωνιστικού στην ταινία Edarkoppen του Shokat Harjo από τη Νορβηγία.
Το 1ο Βραβείο Διεθνούς Διαγωνιστικού στην ταινία Camille and I της Marie Cogne από τη Γαλλία.
BΡΑΒΕΙΑ Animation
2η Εύφημος Μνεία απονέμεται στην ταινία Observing the tardigrades της Sofia Silkina (Ρωσία), για τον τρόπο που αναδεικνύει την παιδική ματιά στον εγκλεισμό. Μια εμβύθιση σε διάφορες μορφές μικρόκοσμου που αποκαλύφθηκαν με αφορμή την πανδημία.
1η Εύφημος Μνεία στην ταινία Elevator alone της Αναστασίας Παπαδοπούλου (Ελλάδα) για την άρτια τεχνική της και την ιδιαίτερη αισθητική stop motion animation που υπηρετεί την αφήγηση με συνέπεια.
Το Βραβείο animation απονέμεται στην ταινία Blind writer του Γιώργου Σιφιανού (Γαλλία-Ελλάδα), γιατί συνιστά μια ταινία με αναφορές σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του animation και μια ουσιαστική σπουδή πάνω στο βλέμμα.
EΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
3η Εύφημος μνεία του Ελληνικού Διαγωνιστικού απονέμεται στην ταινία Beauty του Θάνου Λυμπερόπουλου για τη σύγχρονη θεματολογία και τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά της.
2η Εύφημος μνεία του Ελληνικού Διαγωνιστικού και εύφημος μνεία καλύτερης ταινίας τεκμηρίωσης απονέμεται στο ντοκιμαντέρ παρατήρησης Το σπίτι τους του Γιώργου Γκότζου, για την αμεσότητα και την ανθρωποκεντρική προσέγγισή του.
1η Εύφημος μνεία του Ελληνικού Διαγωνιστικού απονέμεται στην ταινία Εύα και Τζέιν της Ειρήνης Γαντερί για την ερμηνεία της Παναγιώτας Παπαδημητρίου.
3ο Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας απονέμεται στην ταινία Ίσκιωμα του Κώστα Γεραμπίνη.
2ο Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας απονέμεται στην ταινία Αλάσκα του Μιχάλη Γιαγκουνίδη.
1ο Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας απονέμεται στην ταινία Phelia της Έλιας Καλογιάννη.
Η Κριτική Επιτροπή που επέλεξε τις ταινίες αποτελούν οι: Ηλίας Δημητρίου (πρόεδρος επιτροπής διεθνούς-ελληνικού) σκηνοθέτης, Κυριακή Σπανού διευθύντρια Θεσσαλικού Θεάτρου, Μαρκέλλα Γιαννάτου ηθοποιός, Κωνσταντίνος Μητσούλης σκηνοθέτης, Στέλιος Μωραϊτίδης σκηνοθέτης, Σπύρος Σιάκας (πρόεδρος επιτροπής animation) αναπληρωτής καθηγητής, 3D Animation, Γλυκερία Πατραμάνη, σεναριογράφος Ευάγγελος Ρεμπάπης φιλόλογος-ιστορικός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass