«Σε έναν σπόρο σιταριού...»

Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Πέμπτη στον Μύλο του Παππά

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2022 11:35

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και το Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν τη διάλεξη με τίτλο «Σε έναν σπόρο σιταριού!» από την Καλλιόπη

Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Βιοτεχνολογίας Φυτών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, στις 19:30, στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά, στον 2ο όροφο - κεντρικό κτίριο.
Το θέμα του φετινού εορτασμού «Η δύναμη των Μουσείων» αποτελεί πραγματικά τροφή για σκέψη σχετικά με τη σημασία της διατροφής, όχι μόνο ως βασική ανθρώπινη ανάγκη, αλλά και ως κορυφαίο πολιτισμικό και ιστορικό ζήτημα, περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εγκαινιάζουν ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα σε εξέλιξη (project in progress) με τίτλο «Τροφή» που θα συμπεριλάβει μια σειρά επιστημονικών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων με επίκεντρο το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον της τροφής στον σύγχρονο κόσμο.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση, το «φυτό» θα αφηγηθεί πόση προσπάθεια χώρεσε ο άνθρωπος σε έναν σπόρο σιταριού για να εξασφαλίσει την τροφή του.
Θα πλαισιώσουν την εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Π. Σάπκας, η καθηγήτρια του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κ. Μούτου και η υπεύθυνη του Μουσείου Κ. Κόντσα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας προστασίας. Πληροφορίες: Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, τηλ. 2410-530.083.
Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή, 10:00-14:00, Τετάρτη-Παρασκευή, 18:00-21:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass