Οι Λαρισαίοι κοιτάνε τ’ άστρα...

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2022 11:04

Με βιωματικό εργαστήρι αστροφωτογράφισης με τίτλο «Απεικονίζοντας το Σύμπαν» ξεκίνησε χθες η Εβδομάδα Αστρονομίας. Η καταξιωμένη αστροφωτογράφος και εικαστικός Χριστίνα Ηρακλέους μύησε τους παρευρεθέντες που βρέθηκαν στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας στα μυστικά της τέχνης της αστροφωτογράφισης και δίδαξε τεχνικές και μεθόδους απεικόνισης τόσο των κοντινών όσο και των πολύ μακρινών ουράνιων σωμάτων. Σήμερα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αστρονομίας θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις: Από 10:30 έως 13:00 με μέριμνα του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας και του Σχολείου Αστρονομίας «Έναστρον» παρατήρηση του Ήλιου με ειδικά ηλιακά τηλεσκόπια στον πεζόδρομο έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο.
Το απόγευμα, στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου, από 18:00 έως 19:30 με μέριμνα του Σχολείου Αστρονομίας «Έναστρον», βιωματικό εργαστήρι για παιδιά «Οι σκιές μας δείχνουν τον χρόνο». Τα παιδιά θα μάθουν πως οι αρχαίοι υπολόγιζαν τον χρόνο με τη θέση της σκιάς μιας ράβδου που την ονόμαζαν «σκίαθηρο», θα γνωρίσουν τα ηλιακά ρολόγια και θα σχεδιάσουν το δικό τους. Για τη συμμετοχή των παιδιών απαιτείται εγγραφή με αποστολή μηνύματος στο info@enastron.org καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το βράδυ στις 9 ο δρ Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και διπλωματικός πολιτικός Μηχανικός Π.Π. κ. Ευάγγελος Κρεμαστάς θα παρουσιάσει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τον δικό μας πλανήτη, τη Γη. Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass