4ο LA Comics Festival:

Eνα φεστιβάλ που ξεπερνά κάθε προσδοκία...

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ -ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΑΠΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΔΡΟΥ ΓΚΑΝΑ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2022 11:02

«...Νομίζω ότι το φετινό Φεστιβάλ ξεπερνάει κάθε προσδοκία... Οποιοσδήποτε θα

βρει σε αυτό κάτι να του αρέσει, κάτι να τον ενδιαφέρει, στις αμέτρητες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, τις εκθέσεις, τα εργαστήρια, τις ομιλίες, τις προβολές ταινιών, τις παραστάσεις, τα bazaar comics και σχετικών εκδόσεων, τα παιχνίδια κ.λπ., αλλά κυρίως γνωρίζοντας τους ίδιους τους δημιουργούς που θα είναι παρόντες» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, μιλώντας για το 4ο LA Comics Festival, χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Μύλο του Παππά, πλαισιωμένος από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, κ. Μέλανδρο Γκανά. Το Φεστιβάλ Κόμικς της Λάρισας θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μία εβδομάδα, κατά την οποία έχουν προγραμματιστεί εκατοντάδες δράσεις, όλες με δωρεάν είσοδο.
Ο κ. Σάπκας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «...θα τολμούσα να πω ότι είναι η πιο ...δημοκρατική τέχνη, αφού τα κόμικς δεν αφορούν μια ηλικιακή ομάδα, ούτε μια τάξη, στέκονται απέναντι στην εξουσία, προάγουν έννοιες όπως η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η ισότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας. Και ενισχύουν δεξιότητες όπως η φαντασία, η ευρηματικότητα, να μπορείς με λίγα μέσα να τα λες όλα. Ψυχαγωγούν και ταράζουν τα νερά, ενώ καλλιεργούν την καλαισθησία. Νομίζω ότι τα τελευταία γνωρίζουν μια απίθανη άνθιση και πολλές εφαρμογές. Ξέρω πως η περιοχή μας έχει τεράστια ταλέντα και μέσω του Φεστιβάλ βλέπουμε τη δουλειά τους.  Νομίζω ότι το φετινό Φεστιβάλ ξεπερνάει κάθε προσδοκία... Οποιοσδήποτε, μικρός ή μεγάλος, θα βρει σε αυτό κάτι να του αρέσει, κάτι να τον ενδιαφέρει, στις αμέτρητες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, τις εκθέσεις, τα εργαστήρια, τις ομιλίες, τις προβολές ταινιών, τις παραστάσεις, τα bazaar comics και σχετικών εκδόσεων, τα παιχνίδια κ.λπ., αλλά κυρίως γνωρίζοντας τους ίδιους τους δημιουργούς που θα είναι παρόντες».
Με τη σειρά του ο κ. Γκανάς τόνισε ότι: «Κατ’ αρχάς θέλω να πω ότι η συνεργασία μας με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού είναι άψογη. Ό,τι είχαμε ζητήσει όλα έχουν πραγματοποιηθεί. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε εντός του κτιρίου του Μύλου του Παππά, συνεχίστηκε -λόγω καραντίνας- έξω και φέτος είναι η πρώτη χρονιά που συνδυάζουμε μέσα-έξω. Πέρυσι είχαμε 60 καλλιτέχνες, φέτος έχουμε 120, πέρυσι είχαμε ένα λάιβ, φέτος, έχουμε δύο με 10 μουσικούς. Φέτος επίσης έχουμε και επίσημους καλεσμένους, όπως τον Αντώνη τον Νικολόπουλο, τον Soloup». Ακολούθως ο κ. Μέλανδρος Γκανάς ανέφερε μερικές από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την εβδομάδα του Φεστιβάλ, όπως οι προβολές ταινιών του Δημήτρη Αρμενάκη, που είναι από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς ταινιών animation. Ο κ. Γκανάς κλείνοντας σημείωσε ότι: «Ξεκινήσαμε 10 άτομα, φτάσαμε 25, φέτος είμαστε 40 και οι εθελοντές μας είναι 70. Εγώ σιγά-σιγά φεύγω από μια σκηνή, θέλω να ευχαριστήσω και τους μεγαλύτερους που δίνουν ελπίδα και όραμα στα νέα παιδιά, αλλά και τα νέα παιδιά που έκατσαν και μας άκουσαν και προχωράνε μαζί μας» κατέληξε χαρακτηριστικά.
Θανάσης Αραμπατζής

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass