Ο «Βόυτσεκ» πάει στα Φάρσαλα

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2022 11:05

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει το αριστούργημα του Γκέοργκ Μπύχνερ,

Βόυτσεκ (Woyzeck), σε μια μουσική εκδοχή, με τα τραγούδια του Tom Waits, σε σκηνοθεσία Θανάση Χαλκιά, με το Δημήτρη Κουρούμπαλη στον επώνυμο ρόλο. Αύριο Παρασκευή 5 Αυγούστου, στις 9:15 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων (διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά).


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Μια μουσική παράσταση του Γκέοργκ Μπύχνερ με τα τραγούδια του Tom Waits. Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2022 μια νέα ανάγνωση του Βόυτσεκ, «αλλιώς» επίκαιρη μέσα στους βομβαρδισμούς που ακούγονται από μακριά. Χρειάζεται να κοιτάμε ατάματα την ανθρώπινη κατάσταση σήμερα. Μία καινούρια ανάγνωση του αριστουργήματος του Γκέοργκ Μπύχνερ μέσα σε έναν κόσμο που, ενώ αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, συνεχίζει να διαπράττει τα ίδια λάθη με άλλο περιτύλιγμα. Ο στρατιώτης Βόυτσεκ βρίσκεται μέσα στη δίνη πολλαπλών πολέμων – στο μυαλό του, στο σπίτι του, στον στρατώνα του, στην κοινωνία, στην υφήλιο – που λυγίζουν τους ώμους του και καταστρέφουν την ψυχή του. Σε μία παράσταση που διατρέχεται από τη μουσική και τα τραγούδια του Tom Waits που παίζονται ζωντανά επί σκηνής, ένας θίασος παίρνει κάθε τόσο απόσταση για να σχολιάσει, να αναλύσει, να διασκεδάσει ακόμη και να χλευάσει τα αδιέξοδα του ανθρώπου που αδυνατεί να αντιληφθεί πως κατέχει τη δύναμη να γκρεμίσει τις χάρτινες φυλακές και τα σαθρά τείχη που τον περιβάλλουν.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass