Ξενάγηση στα... Χνάρια του Μύθου

ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 8 μ.μ. ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2022 11:03

H εξ αναβολής λόγω ασθενείας ξενάγηση στο ελληνοϊταλικό εικαστικό πρότζεκτ Inside the Myth -

Στα Χνάρια του Μύθου, σε διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και επιμέλεια του Francesco Piazza, θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 8 μ.μ. από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του πρότζεκτ Βασίλη Καραμπάτσα, στον Μύλο του Παππά (ισόγεια αίθουσα, κεντρικό κτίριο). Σε αυτή την περίσταση, θα παρουσιαστεί και ο κατάλογος που περιγράφει όλες τις εικαστικές δράσεις.
Inside the Myth - Στα Χνάρια του Μύθου
Ο Πηνειός είναι η ομώνυμη θεότητα του Πηνειού ποταμού που εκβάλλει στη Θεσσαλία. Σε αυτή τη θεότητα αποδίδεται η πατρότητα της Δάφνης και σύμφωνα με την εκδοχή του μύθου, ο θεός μεταμορφώνει την κόρη του σε φυτό δάφνης για να τη σώσει από τον Απόλλωνα. Στην έκθεση αυτή οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, Έλληνες και Ιταλοί, περιγράφουν τη σχέση τους με το ποτάμι μέσα από μια ανάγνωση του μύθου άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σημερινή κοινωνία, κάνοντας αναφορές στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τα νέα μέσα, απομακρύνοντάς τον από τη ρομαντική και κλασική εκδοχή, έτσι ώστε να αναλάβει τον ρόλο του ιδρυτικού στοιχείου της ταυτότητας της Πόλης και της αρχής έμπνευσης ενός σύγχρονου οράματος της ύπαρξής μας. Τα έργα που εκτίθενται, ενωμένα με την ίδια δημιουργική ένταση, διερευνούν την ικανότητα του ποταμού να είναι μηχανή και όργανο διατροφής για την ψυχή και το σώμα, αντιπροσωπεύοντας την ιδέα της αέναης ροής που φέρνει μαζί της αναμνήσεις, ζωή, ιδέες, αγάπη. Υπαρξιακά δράματα και αναπόφευκτες αναγεννήσεις.
Francesco Piazza

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass