«Αυγουστιάτικες παρακλήσεις» στη Βελίκα

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΕΣ ΠΑΝΑΓΙΕΣ»

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2022 11:05
Χορευτικό που θα συμμετάσχει στις φετινές εκδηλώσεις Χορευτικό που θα συμμετάσχει στις φετινές εκδηλώσεις

Μετά από αποχή δύο ετών λόγω της πανδημίας οι «Αυγουστιάτικες παρακλήσεις»

επιστρέφουν σήμερα και ώρα 7.30 μ.μ. στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Βελίκα Αγιάς. Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στις «Προσφυγοπούλες Παναγιές» της Μικρασίας και των άλλων αξέχαστων πατρίδων. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση «Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, μετά από τη θαυμάσια συνεργασία του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», τόσο με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας «Ο Φιλοκτήτης», δια της προέδρου του κυρίας Αντωνίας Χατζοπούλου, όσο και με τον Δήμο Αγιάς, δια του δημάρχου, Αντώνη Γκουντάρα, έτσι και το επετειακό εφετινό έτος, οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2022» θα πραγματοποιηθούν και στο όμορφο ανοιχτό θέατρο της Βελίκας, μετά την Παράκληση στην Παναγιά μας, στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της παραθεριστικής κωμόπολης της Λάρισας. Από τον Αύγουστο του 2019, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, έχει να διοργανωθεί ο πρώτος και πολύ επιτυχημένος θεσμός του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», τις «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις».
Αφού λήφθηκαν πολύ σοβαρά οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα, αλλά και την επετειακή χρονιά που διανύουμε φέτος, όπου συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ετοιμάστηκε και προτείνεται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα των επετειακών «Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων 2022», αφιερωμένων στις «Προσφυγοπούλες Παναγιές» της Μικρασίας και των άλλων αξέχαστων πατρίδων.
Ο φετινός κύκλος των εκδηλώσεων, που και πάλι έχει τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, είναι ενταγμένος στο πλαίσιο του ενιαίου συλλογικού προγράμματος των επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων με τίτλο: «1922 – 2022 Εκατό Χρόνια Μικρασιατικής Μνήμης», για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος δια του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας και του φορέα της στον πολιτισμό «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι, ‘’Το Εγγλεζονήσι’’, ”Ίωνες’’ και ‘’Μνήμες Προσφύγων’’. Θα τις υποστηρίξουν και πάλι μουσικά, αξιόλογα τοπικά σχήματα, θα έχουμε και φέτος την συνεργασία και τη συμπαράσταση των κατά τόπους θρησκευτικών και πολιτιστικών φορέων, προπάντων όμως του Ηλία Λιαμή και του Δημήτρη Καραβασίλη, η συμμετοχή των οποίων έγινε σχεδόν απαιτητή από τις διάφορες περιοχές» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass