Erasmus από το ΠΟΚΕΛ

Πραγματοποιήθηκε η 1η προγραμματισμένη επιμορφωτική συνάντηση

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2022 11:15

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2021-2-TR01-KA210-SCH-000047928 με τίτλο «Divorced Family Syndrome in Students - DIFASIS» πραγματοποιήθηκε από 16 έως 20 Αυγούστου 2022 η 1η προγραμματισμένη επιμορφωτική συνάντηση των μελών, στο Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας (ΠΟΚΕΛ) στην Ελλάδα.

Οι οργανισμοί που συμμετείχαν είναι:
- Adana Ticaret Odası 125. Yıl İlkokulu, Adana,Turkey. Εκπροσωπήθηκε από τους: Meltem Şeker Güner, Emrah Ertugrul, Aynur Koyuncu, Sedat Gurbuz, Gurel Tutsoy.
- Βasiskele ilce milli egitim mudurlugu, Kocaeli / Turkey. Εκπροσωπήθηκε από τους: Cemil Akkaya και Emin ÖZTÜRK.
- Szkola Podstawowa nr 30 im M. Zientary Malewskiej w Olsztynie, Poland. Εκπροσωπήθηκε από την Bronisława Aleksiejuk.
- Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Νομού Λάρισας (ΠΟΚΕΛ). Εκπροσωπήθηκε από τους: Αργύρη Γιουρούκη, Ευδοκία Ποιμενίδου - Χατζηδημητρίου, Καλλιόπη Μπάκου, Χρύσα Μαστοροδήμου, Βασιλική Αρσενίου, Ελένη - Ελεονώρα Τσιαντούλα και Βαγγέλη Ρεμπάπη.
Αρχικά, ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Αργύρης Γιουρούκης, απηύθυνε χαιρετισμό για καλωσόρισμα και στη συνέχεια η κάθε αποστολή παρουσίασε τον οργανισμό της. Η ελληνική ομάδα αναφορικά με το πρόγραμμα που υλοποιείται παρουσίασε τα παρακάτω θέματα:
-«Παιδί και διαζύγιο: αλήθειες και μύθοι»,
-«Μιλώντας για το διαζύγιο σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Οι αντιδράσεις παιδιών κατά την περίοδο του διαζυγίου»,
-«Υποστήριξη παιδιών διαζευγμένων οικογενειών στο περιβάλλον του Δημοτικού Σχολείου»,
-«Οδηγός δραστηριοτήτων σε γονείς, προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν το διαζύγιο».
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εργαστήρι εκπαιδευτικών, που αφορούσε τη διαχείριση των συναισθημάτων που βιώνουν τα παιδιά χωρισμένων γονιών, μέσω της θεατρικής και οπτικής έκφρασης στο σχολείο και ανάπτυξη ψυχοπαιδαγωγικών δράσεων, για την ενίσχυση των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών διαζευγμένων οικογενειών.
Αναζητώντας τα ιστορικά και πολιτιστικά σημεία της Λάρισας, πραγματοποιώντας μια αναδρομή στο παρελθόν, οι εταίροι έμαθαν για την αρχαία ελληνική οικογένεια. Επισκέφτηκαν Δημοτικά Σχολεία, το Δημοτικό Πάρκο Αλκαζάρ, το Κηποθέατρο, τον Λόφο του Φρουρίου, την Οθωμανική Αγορά - Μπεζεστένι, το Αρχαίο Θέατρο, την Κεντρική πλατεία και την πλατεία Ταχυδρομείου. Ταξιδεύοντας στον χρόνο, άφησαν μπαλόνια με τα συναισθήματά τους στον ουρανό.
Στη συνέχεια, γνώρισαν τις ιαματικές πηγές του Κόκκινου Νερού, το τουριστικό θέρετρο με το ιστορικό κάστρο του Πλαταμώνα και το παραδοσιακό χωριό Παλαιός Παντελεήμονας, όπου πραγματοποίησαν τη βιωματική δραστηριότητα «το τανγκό», που αναφερόταν στους ρόλους μεταξύ των μελών του ζευγαριού. Τέλος, απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης από τον πρόεδρο του ΠΟΚΕΛ και οι εταίροι επέστρεψαν στις χώρες τους αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από την ελληνική φιλοξενία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass