«Αγκαλιάζοντας τη γη της Μικράς Ασίας»

ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ -ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2022 11:04

Σε ένα ταξίδι γνώσης και επανεκτίμησης των ιστορικών μας στιγμών

προσκαλούν το φιλόμουσο κοινό της πόλης η Ιερά Μητρόπολη Λάρισας και το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας. Αύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, και ώρα 9 μ.μ., στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ διοργανώνουν τη θεματική παράσταση «Αγκαλιάζοντας τη γη της Μικράς Ασίας». Πρόκειται για μία παράσταση γεμάτη ένταση και συγκινησιακή φόρτιση, η οποία θα προβληματίσει, θα διδάξει, θα συναρπάσει και θα δονήσει τη συνείδηση του θεατή.
Καθώς φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας από τον ξεριζωμό της ελληνικής παρουσίας στη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη, το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, αύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, θα ζωντανέψει μνήμες της Μικράς Ασίας ακουμπώντας στο τραύμα του ξεριζωμού του 1922. Στόχος είναι να παραμείνει ζωντανή η ανάμνηση, να διατηρηθεί με κάθε λεπτομέρεια η προσφυγική εμπειρία στη μνήμη, προσωπική, αλλά και συλλογική. Αυτό το δράμα, που συγκλόνισε βαθιά την ελληνική ψυχή, είναι αποτυπωμένο στη λαϊκή παράδοση της Μικράς Ασίας. Μέσα από τη μουσική, τον χορό και το τραγούδι αποτυπώνονται η ζωή στις αλησμόνητες πατρίδες, η Καταστροφή του 1922, ο βίαιος εκτοπισμός, το αίσθημα της απώλειας, της νοσταλγίας και η προσφυγιά.Η παράσταση «Αγκαλιάζοντας τη γη της Μικράς Ασίας» είναι προϊόν έρευνας, μελέτης και σκηνικής παρουσίασης του Δημήτρη Α. Τσιπλακούλη, καλλιτεχνικού δ/ντή του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας. Είναι ένα αφιέρωμα γεμάτο ένταση και συγκινησιακή φόρτιση, το οποίο θα διδάξει, θα συναρπάσει και θα δονήσει τη συνείδηση του θεατή. Σ’ αυτό θα συνεισφέρουν και οι εξαιρετικοί μουσικοί που συμμετέχουν, και βέβαια η έμπειρη χορευτική ομάδα εκπροσώπησης του Λυκείου των Ελληνίδων, η οποία θα ερμηνεύσει με απαράμιλλο τρόπο τους χορούς μας και τα τραγούδια μας. Πληροφορίες για τα εισιτήρια: Οnline στο ticketservices. Τηλεφωνικά στο 210-7234.567. Στο Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας (Δήλου 17, στη Νεράιδα) κάθε απόγευμα ώρα 7- 9.30 μ.μ. και Σάββατο πρωί 11-1 π.μ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-624.379, τις ίδιες ώρες. Στο ταμείο στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ ανήμερα της παράστασης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass