Διπλή παρουσίαση για την Αννα Μανωλοπούλου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ «ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ» ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ «Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ»

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2022 18:20

Την ποιητική σύνθεση «Στην Έρημο των Βράχων» και τη μελέτη «Η ΠΑΙΔΕΙΑ στην πολιτεία του Πλάτωνα» θα παρουσιάσει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» η Λαρισαία συγγραφέας – ποιήτρια Άννα Μανωλοπούλου-Σκουφά. Για το έργο της θα μιλήσουν: Ο Τάσος Μάτος, συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Θεσσαλίας, ο διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Ερρίκος Ντυνάν» Σωτήρης Πράπας και η Ράνια Βερέμη, κλασική φιλόλογος. Την παρουσία θα συντονίσει ο Θωμάς Μπεχλιβάνης, διδάκτωρ Νεοελλ. Φιλολογίας, επίτιμος σχολικός σύμβουλος. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Βασίλης Χατζηιακώβου των εκδόσεων «ΠΑΡΟΥΣΙΑ». Στη σύνθεση «Στην Έρημο των Βράχων» η Άννα Μανωλοπούλου αναφέρεται στον Προμηθέα και τον Εσταυρωμένο, αρχέτυπα του πολιτισμού και της ελευθερίας της βούλησης που ανοίγουν τον δρόμο στη δωρεά της τέχνης, στον ενσαρκωθέντα, δηλαδή, στοχασμό σε όραμα αγάπης, όχι απλά για το ανθρώπινο αλλά για το πανανθρώπινο.
Είναι το 15ο βιβλίο της στη σειρά, όπως αναγράφονται έργα της ίδιας, που αφορούν το μυθιστόρημα, την ποίηση, δοκίμια και μελέτες. Άλλωστε κριτικές και σχόλια αναφέρουν πρώτα την ποίηση ως έκρηξη μαγείας που μετουσιώνει την ευαισθησία μας σε «έκσταση» και ύστερα το μυθιστόρημα ως αφηγηματική τελετουργία.
Την παρουσίαση συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, η Θράκα και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass