Κοινωνικό καρδιογράφημα του παρόντος...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΛΕΛΗ «ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ»

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2022 11:08

«Οι ‘’Κομμένες γλώσσες” υπόκεινται σε πολλαπλές αναγνώσεις,

αφού μπορεί κάποιος να τις δει τόσο ως κοινωνικό καρδιογράφημα του παρόντος, όσο και ως μια δυστοπική πρόβλεψη για το μέλλον, εφόσον συνεχίσουμε να «κόβουμε» τις γλώσσες μας και όχι να τις χρησιμοποιούμε για να μιλήσουμε για όσα μας πνίγουν ή να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν και όσα ονειρευόμαστε» τόνισε χθες ο συγγραφέας Παναγιώτης Κολέλης μιλώντας για το νέο του βιβλίο «Κομμένες γλώσσες». Την παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στη Λογοτεχνική Γωνία, διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, το λογοτεχνικό Περιοδικό Θράκα, το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και οι εκδόσεις ΚΨΜ, ενώ μίλησαν η εκπαιδευτικός, ποιήτρια και συγγραφέας Χρύσα Μαστοροδήμου, η ακαδημαϊκή διευθύντρια στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Campus Λάρισας Ελένη Μπάρδα και ο ποιητής Σωτήρης Παστάκας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Νταής, ενώ συντόνιζε ο Λάμπρος Αναγνωστόπουλος.
Ο συγγραφέας μιλώντας για το βιβλίο του τόνισε ότι «Οι ήρωες του βιβλίου είναι απλοί, καθημερινοί, σάρκινοι. Ωστόσο, δεν βρίσκουν διέξοδο και συντρίβονται στην προσπάθειά τους να υπερπηδήσουν τα εμπόδια που παρουσιάζονται στον δρόμο τους. Οι «Κομμένες γλώσσες» αφουγκράζονται όχι μόνο τον ήχο της συντριβής ή τον αχό της κατάρρευσης, αλλά και την ομορφιά της προσπάθειας, τη γλυκύτητα της δυσκολίας, την ανάσα της πρόκλησης - και γενικότερα το αποτύπωμα που αφήνουν όλα αυτά μαζί στον άνθρωπο, στον περίγυρό του, στην κοινωνία».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass