Ο Στέφανος Μάνος και η τομή στην αδράνεια

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2023 11:10

Πτυχές της ζωής, του χαρακτήρα, της πολιτικής διαδρομής και κυρίως της πολιτικής

σκέψης του Στέφανου Μάνου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Άρη Πορτοσάλτε με τίτλο «Στέφανος Μάνος. Τομή στην αδράνεια», χθες στο «Χατζηγιάννειο». Στις σχεδόν 400 σελίδες του βιβλίου αποτυπώνονται οι συνεντεύξεις του Στέφανου Μάνου με τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, οι οποίες έγιναν στο σπίτι του πρώτου στην Εκάλη κατά την περίοδο της πανδημίας, από τον Σεπτέμβριο του 2019 ως τους πρώτους μήνες του 2021. Μέσα από αυτές διαμορφώνεται σταδιακά η προσωπογραφία του Στέφανου Μάνου, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου του. Μια διήγηση, που ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια και φτάνει μέχρι σήμερα, εξιστορώντας με σαρκασμό τις περιπέτειές του στον δημόσιο βίο. Ο Στέφανος Μάνος μιλά για τις σπουδές στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και στη συνέχεια στο Χάρβαρντ, για την πολιτική σταδιοδρομία, για τη γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, για το ελληνικό δημόσιο, για τα μεγάλα έργα, για τη διαφθορά, για το Μακεδονικό, για τη διαγραφή του από τη ΝΔ και τη χρεοκοπία. Οι πολιτικές του επιλογές και το έργο του, είναι όλα στοιχεία μιας αφήγησης η οποία, όχι μόνο παρουσιάζει, αλλά και εξηγεί τις θέσεις, το έργο και την οπτική του.
Όπως σημείωσαν οι ομιλητές στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ιδέες του Στέφανου Μάνου δεν ήταν ποτέ πλειοψηφικές στην ελληνική κοινωνία και ο ίδιος δεν νοιάστηκε ποτέ να γίνει αρεστός στο κομματικό ή σε οποιοδήποτε άλλο ακροατήριο. Δεν ήταν ένας ευχάριστος πολιτικός, και αυτό, όπως ομολογεί κι ο ίδιος στο βιβλίο του με τεράστιες δόσεις αυτοσαρκασμού, το πλήρωσε.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι Εκδόσεις «Πρώτη ύλη» και το βιβλιοπωλείο «Καλτσάς» ομιλητές ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου Άρης Πορτοσάλτε και ο αρθρογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» Σάκης Μουμτζής. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass