Με έμπνευση από τον άνθρωπο και τη φύση...

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2023 11:08

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Λαρισαίου

εικαστικού Δημήτρη Χρήστου στον Μύλο του Παππά. Στη νέα ατομική του έκθεση, ο Δημήτρης Χρήστου παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά, αποτελούμενη από ανθρώπινες φιγούρες, πορτρέτα, τοπία και νεκρές φύσεις.
Μιλώντας στην «Ε» για την έκθεση, ο κ. Χρήστου θα σημειώσει ότι «Τα έργα της έκθεσής μου αποτελούνται από ανθρώπινες φιγούρες, πορτρέτα, τοπία και νεκρές φύσεις και έχει θέμα «Άνθρωπος και φύση - το πρώτο βήμα». Ο άνθρωπος παρατηρώντας τη φύση, που προϋπήρχε απ’ αυτόν, κατάφερε να κάνει τόσες ωφέλιμες ανακαλύψεις. Το ίδιο κάνει και ο ζωγράφος, την παρατηρεί συνεχώς και διδάσκεται από αυτή. Βλέπει τα χρώματα, το μέτρο, τον ρυθμό, την αρμονία και τους αμέτρητους χρωματικούς τόνους που υπάρχουν σε αυτή και προσπαθεί να τα αποτυπώσει στους πίνακές του. Ώστε να φτάσει και ο ίδιος να ανακαλύψει την ύπαρξή του μπροστά στο απέραντο μεγαλείο της. Έτσι κάνω και εγώ «το πρώτο βήμα» μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο της παρατήρησης».
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Απριλίου με τις ώρες λειτουργίας να είναι: Δευτέρα-Σάββατο 10:00-14:00 και 17:00-21:00 (Κυριακή κλειστά).
Ο Δημήτριος Χρήστου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1993.
Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης από το 2011-2016, ζωγραφική και χαρακτική, με καθηγητές τον Ιωάννη Φωκά και τον Ξενοφώντα Σαχίνη και αποφοίτησε με άριστα. Από το 2017 δουλεύει ως καθηγητής Εικαστικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων αλλά και μετά, με τελευταία, την ατομική του έκθεση που έλαβε χώρα στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.
Στη νέα ατομική του έκθεση, ο Δημήτρης Χρήστου παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά, αποτελούμενη από ανθρώπινες φιγούρες, πορτρέτα, τοπία και νεκρές φύσεις.
Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass