«Η Ζιζή η Λαγουδίνα και η μικρή της μπαλαρίνα»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΛΗΤΩΣ ΤΣΑΚΙΡΗ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2023 11:23

Το νέο μουσικό παραμύθι της συγγραφέως-παιδαγωγού Λητώς Τσακίρη «Η Ζιζή η Λαγουδίνα και η μικρή της μπαλαρίνα» παρουσιάστηκε σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση χθες το απόγευμα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
Η συγγραφέας Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου σε σύντομο χαιρετισμό της μίλησε για την αξία των παραμυθιών στη ζωή των παιδιών και πώς μπορούν με οδηγό τη φαντασία και την τρυφερότητα να μεταδώσουν πολύτιμα μηνύματα και την ίδια ώρα να χτίσουν ουσιαστική επικοινωνία και σχέσεις εμπιστοσύνης στην οικογένεια. Το νέο βιβλίο έχει ως θέμα μια πετυχημένη δουλειά της συγγραφέα που το κοινό περίμενε εδώ και καιρό να επανεκδοθεί. Με νέο υλικό και μοναδική εικονογράφηση από τη Λιάνα Δενεζάκη, η Ζιζή επιστρέφει δυναμικά. Το βιβλίο ακολουθεί ένα όμορφο καινούργιο τραγούδι της συγγραφέα σε μουσική Ελένης Σαμαρίνα και ερμηνεία Έλενας Γκατζά που χθες βρέθηκαν στη σκηνή του «Χατζηγιάννειου» κλέβοντας το θερμό χειροκρότημα μικρών και μεγάλων. Το μουσικό αυτό παραμύθι συμπληρώνουν ηχητικά αρχεία και βίντεο με πλούσιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αφορούν την έννοια του ρυθμού, καθώς και καρτέλες αναφοράς με ηχητικά (που περιέχουν τους ήχους όλων των μουσικών οργάνων).
Τη χθεσινή παρουσίαση προλόγισε η ψυχοθεραπεύτρια Όλγα Δημοπούλου και η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας κ. Αφροδίτη Ξυνοπούλου. Εξαιρετική ήταν και η δραματοποίηση του παραμυθιού από τις χορεύτριες του «The Movement Academy», ενώ οι μαθητές της Πρότυπης Ακαδημίας Προσχολικής και Σχολικής Ηλικίας Maneluna kids academy παρουσίασαν με ευφάνταστο τρόπο υλικό του βιβλίου και τραγούδησαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass