Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟΥ 14ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο Μουσείο Πικάσο Λαρισαίοι μαθητές

Δημοσίευση: 09 Νοε 2014 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:02

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, πραγματοποίησε ομάδα μαθητών/τριών του 14ου Γυμνασίου Λάρισας, ύστερα από πρόσκληση του Μουσείου Πάμπλο Πικάσο (Pablo Picasso), να γνωρίσουν το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου, για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα τα παιδιά είχαν προσκληθεί από την Ελληνική Κοινότητα και από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Καταλονίας.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους στη Βαρκελώνη οι μαθητές ξεναγήθηκαν επίσης στο Μουσείο Juan Miro, στα πρωτοποριακά οικοδομήματα, έργα του μεγάλου αρχιτέκτονα Antonio Gaudi, επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο Bari Gothic με τα σπάνια ρωμαϊκά, γοτθικά και αναγεννησιακά κτίρια και τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο λόφο Μontjuic, όπου φιλοξενήθηκαν οι ολυμπιακοί αγώνες το 1996. Ένιωσαν τον παλμό της πόλης στην καθημερινή ζωή των Καταλανών περιδιαβαίνοντας την Ramblas και τη Barceloneta.

Είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τον αγώνα Champions League Barcelona – Ajax στο παγκοσμίου φήμης στάδιο Camp Nou καθώς και κάποιες από τις διαδρομές του 50ου Rally RACC Καταλονίας.

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι: Κακάβα Στυλιανή, Χονδροματίδης Γεώργιος και Σιαχανίδου Αικατερίνη.

Τα παιδιά επέστρεψαν ενθουσιασμένα, με γεμάτες τις αποσκευές τους από υπέροχες εμπειρίες και όπως σημειώνει η μαθήτρια Νούλα Κωνσταντίνα: «Ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης. Μερικές βόλτες στην πόλη μ’ έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι ο άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει έναν τόπο όπου η τέχνη, η παράδοση και η σύγχρονη τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Σε μια τέτοια πόλη, το τέλος κάθε μέρας σου αφήνει μια γλυκιά γεύση»