Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΛΥΡΙΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΓΗΝΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ

Μαρία Ρουκά... μια μελωδική ηλιαχτίδα

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2012 22:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:19
Της Νατάσας Πολυγένη
Όμορφη, έντονη, με πλούσια φωνητικά προσόντα και άψογη παρουσία, σε παρασύρει στον δικό της λυρικό κόσμο… Ο λόγος για τη Λαρισαία λυρική τραγουδίστρια Μαρία Ρουκά, που έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα ταλέντων της πόλης. Μόλις 28 χρόνων μα με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Το μεγαλύτερό της ατού είναι η πλούσια σε μέταλλο και συναίσθημα φωνή της.
Η Μαρία Ρουκά που είναι γνωστή στο φιλόμουσο κοινό της Λάρισας από τις συμμετοχές τις σε όπερες, συναυλίες και πολλά ακόμη μουσικοθεατρικά δρώμενα είναι ένα πνεύμα ανήσυχο που καταπιάνεται με πολλά πράγματα. Αυτή την περίοδο διδάσκει στα Τρίκαλα μοντέρνο και κλασικό τραγούδι, ενώ ετοιμάζει και κάτι δικό της που αναμένεται να ταράξει τα καλλιτεχνικά νερά. Όπως η ίδια εξομολογείται στην «Ε» πρόκειται για ένα υπερθέαμα που θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν χρόνο προετοιμασίας και θα περιλαμβάνει και τις 7 τέχνες. Η πρεμιέρα του κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στην Αθήνα ενώ στόχος της Μαρίας είναι να παρουσιαστεί και εκτός συνόρων. Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα και τους συντελεστές δεν αποκάλυψε.
«Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και γι΄ αυτό είμαι γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία. Είμαι πεπεισμένη ότι μέσα από την τέχνη μόνο όμορφα πράγματα μπορούν να γίνουν» σημειώνει μεταξύ άλλων η ταλαντούχα ερμηνεύτρια.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ
Η Μαρία Ρουκά ανακάλυψε την καλλιτεχνική της κλίση σε νηπιακή ηλικία. Η πρώτη της επαφή με τον κόσμο της τέχνης ήταν σε ηλικία 5 ετών, όταν ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και Αν. θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας καθώς και κλασικό χορό στη σχολή μπαλέτου Ν. Λυτροκάπη. Μέλος επί σειρά ετών της Παιδικής χορωδίας του ΔΩΛ, της Λέσχης Φιλομούσων, της Πολυφωνικής χορωδίας του Βόλου και αργότερα της Μικτής χορωδίας του ΔΩΛ με μαέστρο τον Δ. Καρβούνη, κάνει τα πρώτα της βήματα στη χορωδιακή μουσική, όπου και συχνά αναλαμβάνει ρόλο solist σε πολλές συναυλίες. Το 2008 συστήνεται η Χορωδία Όπερας του ΔΩΛ, της οποίας είναι μόνιμο μέλος, συμμετέχοντας έτσι στην πρώτη απόπειρα παρουσίασης Όπερας στην πόλη της Λάρισας, με το έργο «La Traviata» του G.Verdi υπό τη μουσική διεύθυνση των μαέστρων Χρ. Κτιστάκη και Δ. Κτιστάκη και υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Κ. Λαμπρούλη. Ακολουθούν συμμετοχές στην οπερέτα «Βαφτιστικός», του Θ. Σακκελαριδη, στην όπερα του G.Bizet «Carmen» καθώς και στο «Μιούζικαλ της Πεντάρας». Το 2009 ανέβηκε στη Λάρισα η πρώτη όπερα για παιδιά «Ο Μαγικός Αυλός» του W .A. Mozart, στην οποία ερμηνεύει τους ρόλους της 2ης Ντάμας και του 2ου αγοριού.
Ένα χρόνο αργότερα πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ του Ν. Κυπουργού Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» ως «Μούσα».
Δεν σταματούν όμως οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις της μόνο στα πλαίσια του λυρικού θεάτρου, καθώς συνεργάζεται επιτυχημένα με σκηνοθέτες και δημιουργούς σε παραγωγές όπως το «Stand up Tragedy» του Α. Μητσιούλη, το jazz cabaret show «Zouburlesque» της Φ. Σούκου, «Τα καλύτερά μας χρόνια ξανάρχονται» με τους Κ.Γκέκα και Α.Ζαφειρίου, κ.α.
 Πλήθος συνεργασιών με καταξιωμένους μαέστρους όπως Κ. Μάτη, Δ. Καρβούνη, Χ. Κτιστάκη, Γ. Καραλάκο, Γ. Καρκάλα κ.ά. και ορχήστρες, έρχονται να συμπληρώσουν το βιογραφικό της ερμηνεύτριας με συναυλίες, αφιερώματα σε μεγάλους συνθέτες π.χ. Χατζιδάκη, Θεοδωράκη, Γιαννίδη, Χατζηαποστόλου, Beethoven, Gershwin κτλ σε Βόλο, Ελασσόνα, Λάρισα, Παρνασσό κ.α. Τον Ιούνιο του 2012 ολοκληρώνει τις σπουδές της στο ΔΩΛ, στη τάξη κλασικού τραγουδιού της Βασιλικής Ποζίδου και αποκτά «Δίπλωμα Μονωδία »με βαθμό «10 Άριστα Παμψηφεί». Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια στιχουργικής, σύνθεσης, μελοδραματικής, ορθοσωμικής και master classes σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Λάρισα, Αθήνα, Βερολίνο με καθηγητές τον βαρύτονο Γ. Πυριαλάκο, την κορυφαία κολορατούρα σοπράνο Luciana Serra κ.α. Μιλά τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά) ενώ ασχολείται και με τον χορό. Αυτή την περίοδο παραδίδει μαθήματα κλασικού-μοντέρνου τραγουδιού, μελοδραματικής και καταπολέμησης του φόβου της σκηνής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass