ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ» ΣΤΙΣ 19 ΚΑΙ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

«Το Αμάρτημα της Μητρός μου»

* Νέα απογευματινή την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2010 1:57 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:10
Το αριστούργημα του Γιώργου Βιζυηνού «Το Αμάρτημα της Μητρός μου», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, με τον Ηλία Λογοθέτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το έργο που συγκίνησε κοινό και κριτικούς, έρχεται και στη Λάρισα την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στο «Μικρό Θέατρο» (Ολύμπου 65 και Ερ. Σταυρού). Το ενδιαφέρον του λαρισαϊκού κοινού υπήρξε τεράστιο, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, και οι αρχικά δύο προγραμματισμένες παραστάσεις είναι ήδη sold out. Λόγω, λοιπόν, της προγραμματισμένης ζήτησης η διεύθυνση του «Μικρού Θεάτρου» ανακοίνωσε χθες και νέα απογευματινή παράσταση την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 6.15 μ.μ..Η παράσταση είναι μια ποιητική θεατρική αφήγηση, που παράλληλα με την εξέλιξη της πλοκής, επιχειρεί να αναδείξει τη γοητεία της γλώσσας, τη λεπτότητα των αισθημάτων και τις αποχρώσεις των χαρακτήρων του Βιζυηνού, με μια σύγχρονη πρόταση χρήσης του εικαστικού και μουσικού περιβάλλοντος.
Ο Βιζυηνός είναι ο πρώτος και κορυφαίος μινιμαλιστής μυθιστοριογράφος της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ο κόσμος του λειτουργεί ανθρωποκεντρικά και ανθρωπομορφικά. Γεννημένος αφηγητής, ο συγγραφέας ξέρει να στήνει μια ιστορία, να κανονίζει τις αναλογίες και τους ρυθμούς της, να δημιουργεί τις κατάλληλες εντάσεις στην κατάλληλη στιγμή και να κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Η δράση, η πλοκή, οι πράξεις των προσώπων και τα ίδια τα πρόσωπα κοιταγμένα μέσα από τις πράξεις τους είναι τα δυναμικά μοτίβα, που οδηγούν στη λύση του δράματος και του μυστηρίου που κρύπτεται πίσω από το «Αμάρτημα της Μητρός».
Η ιστορία είναι γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο. Πρόκειται για αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα και τα κύρια πρόσωπα είναι δύο, ο αφηγητής και η μητέρα του. Ο χώρος που εκτυλίσσεται είναι η Βιζύη της Ανατολικής Θράκης, ενώ τα γεγονότα συνέβησαν κατά την παιδική ηλικία του συγγραφέα. Χαρακτηρίστηκε ως ένα καινοτόμο για την εποχή του διήγημα, από τα σημαντικότερα της ελληνικής πεζογραφίας. Επηρεασμένο από τα λογοτεχνικά ρεύματα της Δυτικής Ευρώπης, είναι το πρώτο νεοελληνικό διήγημα που αναφέρεται στο ψυχικό μαρτύριο και τη βαριά συνείδηση, διεισδύοντας σε βάθος στην ανθρώπινη ψυχή.
Η εκφραστική ερμηνεία του Ηλία Λογοθέτη και η σκηνοθετική ματιά του Κωστή Καπελώνη προτείνουν μια καινούργια θεατρική αφήγηση του αριστουργήματος αυτού του μεγάλου συγγραφέα. Η σκηνογραφία ανήκει στον Νίκο Αλεξίου, τη μουσική έγραψε ο Σταύρος Σιόλας, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλίας Λογοθέτης, Μαρία Ζαχαρή, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Διονύσης Κλάδης, Σάββας Σουρμελίδης, Λήδα Βέρντι. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την απογευματινή παράσταση της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου, θα πρέπει να τηλεφωνήσουν έγκαιρα για τις κρατήσεις τους στα τηλέφωνα του Μικρού Θεάτρου 2410-549.777 και 6987-980.747.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass