ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Το «Θεσσαλικό» σημείο καλλιτεχνικής αναφοράς

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2010 1:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:11
Μέσα σε κλίμα επιτυχιών υποδέχτηκε το νέο έτος το «Θεσσαλικό Θέατρο» – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας που πραγματοποίησε χθες την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη σκηνή του «Θεάτρου του Μύλου». Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, η πρόεδρος του «Θεσσαλικού Θεάτρου» κ. Μαρία Αγραφιώτη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Κώστας Τσιάνος, ηθοποιοί, συνεργάτες και εργαζόμενοι, έστησαν μια ιδιαίτερη γιορτή όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις παραστάσεις πραγματοποιώντας παράλληλα και έναν καλλιτεχνικό απολογισμό για το χρόνο που πέρασε ανταλλάσσοντας ευχές για ένα ευτυχισμένο σε κάθε τομέα 2010.
Με ειλικρίνεια ψυχής μίλησε για το «Θεσσαλικό Θέατρο» η κ. Αγραφιώτη η οποία ανάμεσα σε άλλα τόνισε τα εξής: «Θέλω να πιστεύω ότι το 2009 ήταν μια καλή χρονιά για το «Θεσσαλικό Θέατρο». Ανεβάσαμε παραστάσεις που προτιμήθηκαν από το κοινό της Λάρισας, που γνώρισαν επιτυχία, που είχαν την αποδοχή των περισσότερων, έχοντας πάντα στη σκέψη μας το θεατή αλλά και την πρόθεσή μας να ανεβάσουμε καλλιτεχνικά το «Θεσσαλικό Θέατρο» ένα σκαλί παραπάνω. Ωστόσο, η μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιτυχία του «Θεσσαλικού Θεάτρου» τη χρονιά που πέρασε, ήταν η επιστροφή του Κώστα Τσιάνου στην καλλιτεχνική διεύθυνση. Για τις ικανότητές του, τις γνώσεις του και το ταλέντο του εκφραζόμαστε χρόνια τώρα. Είμαι και είμαστε σίγουροι όλοι ότι η παρουσία του θα καταστήσει και πάλι το θέατρό μας σημείο καλλιτεχνικής αναφοράς και το πρώτο δείγμα αυτής της νέας κατεύθυνσης μας το έδωσε ήδη με την επιτυχία του καλοκαιριού «Οι Χοηφόρες» του Αισχύλου και τώρα με τη «Διαθήκη» του Μάριου Ποντίκα» υπογράμμισε η κ. Αγραφιώτη επισημαίνοντας τέλος τη θετική εξέλιξη του 2009,τη θεατρική στέγη που αποκτά το «Θεσσαλικό Θέατρο» με το κτίριο του ΟΥΗΛ, η ολοκλήρωση του οποίου είναι θέμα χρόνου.
Από καρδιάς, μίλησε ο κ. Τζανακούλης, ο οποίος, όπως είπε, θεωρεί τον ευατό του μέλος αυτής της οικογένειας. Χαρακτηρίζοντας ο δήμαρχος τον κ. Τσιάνο «γλυκό μπελά» υπογράμμισε το σπουδαίο καλλιτεχνικό έργο που σημειώνει για την πορεία του «Θεσσαλικού Θεάτρου» μέσα από τη σκληρή και μεθοδική δουλειά του, η οποία έχει κατατάξει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας πρώτο στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αλλά για το οποίο γίνονται αξιοσημείωτες αναφορές σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Τέλος, ο κ. Τσιάνος με συγκίνηση, ευχαρίστησε όλους όσοι προσφέρουν έργο στο «Θεσσαλικό Θέατρο» σημειώνοντας ότι το Θ.Θ. γιορτάζει έναν ακόμη σημαντικό λόγο, το κλείσιμο τριάντα πέντε χρόνων γόνιμης πορείας, το μέλλον του οποίου έχει να δώσει πολλά ακόμη στο θεατρόφιλο κοινό.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass