ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Τριάντα τρία χρόνια παρουσίας για τη Λαογραφική Εταιρία Ελασσόνας…

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2010 21:26 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:11
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Τριάντα τρία χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης συμπλήρωσε η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας, και με «φόντο» την πλούσια ιστορία της και την προσφορά της στη διατήρηση της παράδοσης και στον πολιτισμό, τήρησε και εφέτος το έθιμο της βασιλόπιτας, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου, στην Ελασσόνα.
Ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Βασίλειος, αφού ευλόγησε την εκδήλωση και έκοψε την πίτα, ευχήθηκε στο σύλλογο μια πλούσια και δημιουργική χρονιά σε δραστηριότητες, τονίζοντας παράλληλα ότι οι προσπάθειες τέτοιων συλλόγων, που «διαφημίζουν» στο πανελλήνιο και στο εξωτερικό την Ελλάδα και την παράδοσή μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο, επιτελώντας σοβαρό έργο, αξίζει να τύχουν συμπαράστασης από όλους, χαρακτηρίζοντας τη Λαογραφική Ελασσόνας «μητέρα και τροφό όλων των συλλόγων της περιοχής».
 Ο απολογισμός του 2009
Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας κ. Γιάννης Σαμώτας, πλαισιωμένος από τα μέλη της διοίκησης, αρχικά, ευχήθηκε σε όλους τα καλύτερα για το 2010, και έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που «έφυγε», επικεντρώνοντας στα παρακάτω:
- Θάνατος της «ψυχής» του συλλόγου, του μέλους του δ.σ. Μιχάλη Πιτένη (ο σύλλογος ετοιμάζει ειδική εκδήλωση – αφιέρωμα στον αείμνηστο Μιχάλη).
- Συμμετοχή των χορευτικών της Λ.Α.Ε. Ελασσόνας σε διεθνή παραδοσιακά φεστιβάλ στη Δράμα και στην Καρδίτσα, αλλά και σε διάφορες τοπικές εκδηλώσεις (...το χορευτικό του συλλόγου, παρά τις προσκλήσεις για φεστιβάλ στο εξωτερικό, δεν ταξίδεψε προληπτικά λόγω του ιού της νέας γρίπης).
- Διοργάνωση παιδαγωγικής ημερίδας με επίκαιρα θέματα που αφορούν σε γονείς και εκπαιδευτικούς, με τη συμμετοχή 3 σχολικών συμβούλων.
- Συνεχής λειτουργία τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών και ανάπτυξη πλούσιου φυτωρίου χορευτών – χορευτριών.
- Ανανέωση (μετά από εκλογές) στη διοίκηση του συλλόγου, με την προσθήκη και νέων μελών που επιθυμούν να προσφέρουν.
- Εκπαιδευτική εκδρομή μελών του συλλόγου στη Λίμνη Κερκίνη.
- Υλοποίηση (μέσω παρουσιάσεων που συνεχίζονται, σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς), αποκλειστικά στην Ελλάδα, του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος «GR8 PARENTS», πρόγραμμα που έχει σκοπό να συνδέσει τρεις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, μέσω εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προσεγγίσεων: τους γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας, τα παιδιά τους και τα νηπιαγωγεία – παιδικούς σταθμούς.
Το φλουρί της βασιλόπιτας, που αντιστοιχούσε σε κουπόνι αγοράς βιβλίων αξίας 50 ευρώ από το βιβλιοπωλείο «Διώνυμον», έτυχε στο νεαρό μαθητή Δημήτρη Πλιάτσικα. Στην εκδήλωση της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας παρευρέθηκαν:
Ο βουλευτής κ. Αστέριος Ροντούλης, η έπαρχος Ελασσόνας κ. Μαρία Μαμάρα, ο αντινομάρχης Λάρισας κ. Γ. Φακής, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πσσχόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αθαν. Ζιώγας, οι νομαρχ. σύμβουλοι κ.Νικ. Μπίζιος και Γρ. Μπόλης, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας κ. Γ. Κυριλλίδης, Βάσω Γκατζιούρα – Γιώτσα, Νικ. Λιάκος, οι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΥΑΕΛ κ. Ράπτης και ΚΕΔΕ κ. Κόκκινος, ο πολιτευτής της ΝΔ. – πρώην αντινομάρχης Λάρισας κ. Τσιουρής, ο επικεφαλής της μειοψηφίας – πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Χρ. Καραγιάννης, δημοτ. σύμβουλοι, ο πρ. πρόεδρος του Νομαρχ. Συμβουλίου Λάρισας κ. Ι. Καραγεώργος, οι πρ. δήμαρχοι Ελασσόνας κ. Πέτρος Χατζήνας και Λάζαρος Μεταξιώτης, εκπρόσωποι βουλευτών και κομμάτων, διευθυντές τραπεζών - οργανισμών – υπηρεσιών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, μέλη και φίλοι του Ελασσονίτικου συλλόγου.
Τέλος, τηλεγραφήματα με ευχές έστειλαν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, και οι βουλευτές κ. Έκτ. Νασιώκας και Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass