ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Θρακιώτικο χοροστάσι

* Στις 27 και 28 Φεβρουαρίου

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2010 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:11
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Φιλιππούπολης, Αβέρωφ, Πυργετού, Χάλκης και Συκουρίου διευρύνοντας το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, διοργανώνουν το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου το ''1ο Σεμινάριο παραδοσιακής Μουσικής και Χορού'' με θέμα: «Θρακιώτικο χοροστάσι. Μέτρα και βήματα».
Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής που αφορά χοροδιδασκάλους, μουσικούς, χορευτές και γενικότερα λάτρεις του λαϊκού παραδοσιακού πολιτισμού και ένα σεμινάριο - διημερίδα που αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες: Χοροί των Γκαγκαούζηδων της Ανατ. Θράκης, χοροί και τραγούδια των Μάρηδων και των Παραπάγκηδων της Δυτ. Θράκης, η διδασκαλία του ''Τσέστου'' στη Βορ. Θράκη, διδασκαλία στους μουσικούς δρόμους της θρακικής μουσικής που αφορά κυρίως στους μουσικούς. Οι εισηγητές είναι ερευνητές αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι στο χώρο τους και το αντικείμενό τους και είναι οι: Βαγγέλης Δημούδης, Στέλιος Ηλιούδης, Κλαίρη Χρηστίδου. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση, ο προβληματισμός και η διαφώτιση των επιμορφούμενων σε ένα κύκλο θεμάτων που αφορά στους χορούς, στην ενδυμασία, στο τραγούδι αλλά και στους μουσικούς δρόμους της θρακιώτικης μουσικής. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους: Καραβασίλη Σωτήρη (6937375748), Κωστούλη Κώστα (6949614204) ή στο e-mail: harisagr@yahoo.gr.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass