ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Mε κέφι καλωσόρισαν την Αποκριά

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2010 2:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:19
Τηρώντας τα πατροπαράδοτα έθιμα ο Δήμος Λάρισας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λαρισαίων, το Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Λάρισας σήμανε χθες την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης που φέτος όπως και κάθε χρονιά διασκέδασαν πλήθος Λαρισαίων κάθε ηλικίας καθώς και επισκέπτες από την περιφέρεια. Οι μικροί καρνάβαλοι, ντυμένοι με τις αγαπημένες του αποκριάτικες στολές σκορπίστηκαν στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης και πήραν μέρος στη ξέφρενη γιορτή του μασκαρέματος πετώντας παντού γύρω τους κομφετί και σερπαντίνες. Οι μικροί μασκαράδες φορώντας τη δική τους αποκριάτικη μάσκα που έφτιαξαν με τους καθηγητές των Λεσχών Πολιτισμού έζησαν την εμπειρία της προσωπικής δημιουργίας με χαρά και ενθουσιασμό ενώ ο ξεχωριστός δημοτικός κουκλοθίασος «Τιριτόμπα» κάλεσε τους μικρούς χορευτές να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της Αποκριάς κατασκευάζοντας πανέμορφες κολομπίνες. Τον κόσμο καλωσόρισε στη χαρούμενη γιορτή ο αναπληρωτής του δημάρχου κ. Σπύρος Μπαρμπούτης και αντιδήμαρχος Μεσογειακών Αγώνων μαζί με τον πρόεδρο του ΠΟΔΛ κ. Μιχάλη Τσακίρη.
Η καύση του καρνάβαλου, στη συνέχεια, συγκέντρωσε την προσοχή όλων των παρευρισκομένων καθώς ένα πελώριος ροζ χοίρος ήταν το «θύμα» στην καύση του καρνάβαλου. Σημειώνεται ότι ο ιός της νέας γρίπης κατασκευάστηκε από τους Χρήστο Αντωνιάδη, Ευθύμιο Μαρτζελή και Γεωργία Γιωτάκη. Τον πλήρη συντονισμό των εκδηλώσεων είχε η κ. Βάσω Οικονόμου και ο κ. Άρης Γαλάτος ενώ σημαντική ήταν η παρουσία των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να προσφέρουν τη βοήθειά τους αν προέκυπτε ανάγκη.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass