ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ Δ. ΚΑΡΑΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠ. ΠΑΛΗΟ

Συναυλία με βιολί – πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2010 1:29 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:19
Συναυλία βιολί – πιάνο θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στις 8.30 μ.μ. με τον Δημήτρη Καρακαντά και τον Απόστολο Παληό. Πρόκειται για δύο αξιόλογους νέους μουσικούς που έχουν μελετήσει κοντά σε σπουδαίες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος και έχουν εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιογραφικό
ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΚΑΝΤΑ
Ο Δημήτρης Καρακαντάς γεννήθηκε στη Λάρισα το 1987. Σε ηλικία 8 ετών άρχισε μαθήματα βιολιού στο Δ.Ω.Λ. με την καθηγήτρια Αρετή Θεοχαροπούλου και έπειτα με τους καθηγητές Γιάννη Γεωργιάδη και Ελεάνα Βλιτσάκη. Από το Δ.Ω.Λ. επίσης απέκτησε το πτυχίο αρμονίας με τον καθηγητή Α. Νταρακλίτσα. Συνέχισε στο Κ.Ω.Θ. στην τάξη τον καθηγητή Δ. Χανδράκη από όπου έλαβε το δίπλωμα βιολιού με άριστα παμψηφεί το 2005.
Ταυτόχρονα το 2003-2005 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Graz, στη τάξη της καθηγήτριας Regina Brandstaetter. Από τον Οκτώβριο του 2005 φοιτά στο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Βιέννης στην τάξη του διάσημου καθηγητή Prof. G. Pichler. Τον Ιούνιο του 2008 έγινε δεκτός κατόπιν εξετάσεων στο τμήμα Ηχοληψίας και Παραγωγής του ιδίου Πανεπιστημίου και φοιτεί τώρα παράλληλα και στης δύο κατευθύνσεις.
Στη σύντομη μουσική πορεία του έχει πετύχει πολλές και σημαντικές διακρίσεις όπως τα 1α Βραβεία στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς το 2000 και 2003, το 1ο Βραβείο στο 9ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων στην Μολδαβία, και το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο και Πανκύπριο Διαγωνισμό «ΦΙΛΩΝΑ» το 2004 και την ίδια χρονιά κατετάγη 2ος στο Διαγωνισμό της YAMAHA –Music Foundation of Europe.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα του Κ.Ω.Θ., με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Λάρισας, με την Ορχήστρα Νέων της Θεσσαλονίκης, με την Ορχήστρα «Feminarte» και με τη Συμφωνική Ορχήστρα Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμαριάς. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Μολδαβία κ.ά.) σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Rathaus της Βιέννης και στη φημισμένη αίθουσα του Musikverein της Βιέννης. Το Σεπτέμβριο 2006 έδωσε ρεσιτάλ βιολιού στο 4ο Φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών στα «Δημήτρια» Θεσσαλονίκης.
Το 2004 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μετά τις ακροάσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» για το Διαγωνισμό Υποτροφιών του Κληροδοτήματος «Αλεξάνδρας Τριάντη» κέρδισε μουσική υποτροφία για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό.
Επίσης, από το 2007 είναι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και οι διακρίσεις αυτές αποτελούν αναγνώριση και στήριξη της προσπάθειας του.
Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια πολύ σπουδαίων βιολιστών και μουσικών όπως ο Z. Bron, L. David, A. Malikian, P. Cortinas, M. Kos, Γ. Γεωργιάδη, Γ. Δεμερτζή, Δ. Χανδράκη, Γ. Χατζηνίκου, Σ. Παπάνα κ.ά.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΛΗΟ
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα τo 1979. Πήρε το δίπλωμα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με καθηγητή τον Τ. Σακελλάριο με άριστα παμψήφει, διάκριση και πρώτο βραβείο καθώς και τα πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας με άριστα. Συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία Ηαnns Eisler του Βερολίνου με καθηγητή πιάνου τον Georg Sava και στη Μουσική Ακαδημία της Λειψίας με καθηγητή τον Markus Tomas, από τις οποίες έλαβε σολιστικό δίπλωμα master με άριστα παμψηφεί και διάκριση. Επίσης σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας και μουσική δωματίου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήχθη πρώτος και υποψήφιος διδακτωρ μουσικολογίας.
Μελέτησε κοντά σε σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως τους Aldo Ciccolini, M. Perahia, Cyprien Katsaris, Yonty Solomon, Γ. Χατζηνίκο.
Έχει υπάρξει υπότροφος των Ιδρυμάτων Ι. Κωστόπουλου, Κόσμος εν Αρμονία, του Κρατιδίου της Σαξωνίας, του Friedrich Ebert Stiftung και του ΙΚΥ.
Έχει κερδίσει βραβεία και διακρίσεις σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, μουσικής δωματίου και σύνθεσης στην Ελλάδα, στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ τιμήθηκε με τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών και κέρδισε το Βραβείο Τζ. Μπαχάουερ από το Ίδρυμα World in Harmony. Τον Δεκέμβρη του 2007 η Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής του απένειμε το βραβείο του καλύτερου νέου καλλιτέχνη της χρονιάς. Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στη Γερμανία, στη Νορβηγία, στη Ρωσία, στην Αγγλία, στην Κύπρο, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Αυστρία και σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου, όπως στη Philharmonie του Βερολίνου και στο Κοnzerthaus της Bιέννης. Συμμετέχει τακτικά σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση και φιλοξενήθηκε επανειλημμένα στον Τύπο. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις ορχήστρες Symphonie-Orchester Berlin, Neue Elbland Philarmonie, Orchester der musikalischen Komödie Leipzig, Kαμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Σολίστες της Πάτρας, Συμφωνική Ορχήστρα Λαρίσης, Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, κ.ά. Oι εξαιρετικές καλλιτεχνικές του εμφανίσεις έλαβαν ενθουσιώδους υποδοχής από επιφανείς κριτικούς της Ελλάδος και του εξωτερικού. Συμμετείχε σε παραγωγές CD και έχει δώσει πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργων. Είναι μέλος του γνωστού πιανιστικού κουαρτέττου Aurora της Γερμανίας.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό CD από την δισκογραφική εταιρία Νearchos με πιανιστικά αριστουργήματα του Liszt, του Glinka και του Mussorgsky (διάθεση από τη Λέσχη του Δίσκου, την Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός και διαδικτυακά στη διεύθυνση www.nearchos.gr/orderpalios.html). Παράλληλα ηχογράφησε τα πιανιστικά έργα του Έλληνα συνθέτη Λώρη Μαργαρίτη, που θα κυκλοφορήσουν το 2009 από τη Naxos στα πλαίσια της σειράς Greek Classics. Προσεχώς επίκεινται εμφανίσεις στη Musikverein της Βιέννης, στο Wigmore Hall του Λονδίνου και στο Carnegie Hall της Ν. Υόρκης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass