ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Λάρισα προτεινόμενη «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2012»

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2010 21:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:19
 Η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Νεολαίας και Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου, υπέβαλαν φάκελο υποψηφιότητας της πόλης μας ως «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2012». «Παρά το εξαιρετικά μικρό χρονικό περιθώριο υποβολής της αίτησης, συντάξαμε φάκελο με προτάσεις-δράσεις, εναρμονιζόμενοι με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας. Στη συγκρότηση του φακέλου υποψηφιότητας ανταποκρίθηκαν γρήγορα και πρόθυμα οι φορείς του Δήμου μας» σημειώνει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νεολαίας και Παιδείας κ. Αικατερίνη Ζιαζιά – Σουφλιά τονίζοντας ότι η Λάρισα καλεί τους νέους της Ευρώπης λέγοντάς τους «ΕΛΑ», να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων για το μέλλον. Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ζιαζιά – Σουφλιά μας ενημερώνει σχετικά με τους στόχους του εγχειρήματος παρακάτω:
 
Σλόγκαν της πόλης: «ΕLA»
Το σλόγκαν της πόλης μας είναι το «ΕLA», που ακουμπά στο ελληνικό «ΕΛΑ», καθώς και στο «Ε» για το «European» και το «LA» για τη «Larissa». Ο επίσημος ιστότοπος, αν επιλεγούμε, θα είναι το www.ΕLA2012.com. Δίνοντας τη δυνατότητα υποστήριξης προς την υποψηφιότητα της πόλης μας, δημιουργήθηκε ομάδα (group) στο Facebook με το όνομα «ELAlarissa2012», όπου μπορούν να γίνουν μέλη όλοι οι πολίτες. Ομάδες θα δημιουργηθούν και σε άλλα site, που αφορούν στους νέους.
«Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας»
Γενικότερα, «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» είναι ένας τίτλος που αναγνωρίζεται σε μία ευρωπαϊκή πόλη από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας (European Youth Forum) για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε αυτή την πόλη να παρουσιάσει την πολιτιστική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή και ανάπτυξή της όσον αφορά στο νεανικό της κοινό. Η «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας», ενθαρρύνει την εφαρμογή νέων ιδεών και καινοτόμων προγραμμάτων σχετικά με την ενεργή συμμετοχή της νεολαίας στην κοινωνία, ενώ επιδιώκει να επιδείξει ένα ρόλο- πρότυπο για την περαιτέρω ανάπτυξη των άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.
 
Στόχος
Στόχος της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας», είναι η δημιουργία δυνατών και ισχυρών δεσμών μεταξύ των τοπικών αρχών μιας κοινωνίας και των ευρωπαϊκών θεσμών, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή της νεολαίας τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε συνεργασία με εταίρους των θεσμών, και άλλους ενδιαφερομένους, η «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας», στοχεύει να ενισχύσει τη νεολαία σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό να κάνει τους νέους πρωταγωνιστές στη διαμόρφωση και την ανάπτυξη της κοινωνίας όπου είναι μέλη. Ο τίτλος «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» δίνει στις ευρωπαϊκές πόλεις τη δυνατότητα να παρουσιάσουν ένα πολύπλευρο πρόγραμμα, που θα προβάλλει τον πλούτο, την ποικιλία και τα κοινά χαρακτηριστικά της διεθνούς προσέγγισης και της ενίσχυσης της νεολαίας σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο. Η πρώτη «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας», ήταν το Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας έδωσε τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» για το 2010 στο Τορίνο, Ιταλία και για το 2011 στην πόλη Άντβερπ του Βελγίου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass