ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 26-28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σεμινάριο χορών Μ. Ασίας και Καππαδοκίας

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2010 2:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:20
Σεμινάριο με θέμα «Οι χοροί των Ελλήνων προσφύγων της Καππαδοκίας και της Μ. Ασίας». διοργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Παραμένοντας πιστό στην αρχή, ότι, δάσκαλοι γνωστοί μπολιασμένοι με την ντόπια παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας τους, μπορούν να μεταδώσουν τις γνώσεις, το Λύκειο Ελληνίδων κάλεσε το Χρήστο Θεολόγο να διδάξει στο σεμινάριο αυτό.
Ο Χρήστος Θεολόγος θεωρείται από τους πιο έγκυρους και καταξιωμένους μελετητές του προσφυγικού στοιχείου του Μικρασιατικού και Καππαδοκικού χώρου. Είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος χορευτικών ομάδων ελληνικών παραδοσιακών χορών στο Εθνικό Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, στο κέντρων Καππαδοκικών μελετών κ.ά. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής για την ανέγερση Μνημείου Μικρασιατικών και Αλησμόνητων πατρίδων στη Ν. Φιλαδέλφεια. Υπήρξε ο σύμβουλος ελληνικών χορών και χοροδιδάσκαλος των ηθοποιών στη σειρά «Ματωμένα χώματα» της Διδούς Σωτηρίου η οποία προβλήθηκε στην τηλεόραση πέρυσι.
Οργάνωσε και επιμελήθηκε παραστάσεις είτε στο Μέγαρο Μουσικής είτε στο Ηρώδειο με έμφαση στους χορούς της Μ. Ασίας, όπως «η πόλις εάλω», «το Παραμύθι της μουσικής» κ.ά. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων για την καταγραφή ηθών, εθίμων, δρωμένων, μουσικής και χορών Μ. Ασίας και Καππαδοκίας.
Αιτήσεις συμμετοχής για το σεμινάριο γίνονται μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 7-10 μ.μ. και Σάββατο 10-2 π.μ. στο Λύκειο Ελληνίδων, οδός Δήλου 17, στη Νεράιδα. Πληροφορίες στο τηλ. 2410-624.379 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.lel.gr.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass