ΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι σουρεαλιστικοί «άγγελοι» της C. Folatre

* Τη σπουδαιότητα της πολιτιστικής ανταλλαγής ανάμεσα στις δύο χώρες τόνισε ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη που παρευρέθηκε στα εγκαίνια

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2010 1:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:20
Kanela@eleftheria.gr
Αντλώντας τροφή από τα αριστουργήματα του παρελθόντος η Γαλλίδα εικαστικός Catherine Folatre εγκαινίασε χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο, παρουσία του Γενικού Πρόξενου της Θεσσαλονίκης στη Γαλλία κ. Christian Thimonier, μια πρωτότυπη έκθεση με έργα γεμάτα έντονα χρώματα που έφερναν χαμόγελα στα πρόσωπα των επισκεπτών. Με τίτλο «Και άσε τον παράδεισο να περιμένει» η Catherine προτρέπει τους θεατές των έργων της να απολαμβάνουν τον... παράδεισο της καθημερινότητας επί γης. Με αγγέλους των οποίων η μορφή είναι εμπνευσμένη από τον 17ο αιώνα, να αποτελούν τα βασικά μοντέλα των έργων της, η Catherine Folatre συνοψίζει τη χαρά και την ικανοποίηση πριν την οριστική αναχώρηση. Τους επισκέπτες καλωσόρισε στην έκθεση η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Thimonier ο οποίος στάθηκε στη σπουδαιότητα της πολιτιστικής επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες μέσω των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και τόνισε την προοπτική συνεργασίας με σκοπό την ανάδειξη πολιτιστικών και περιβαλλοντικών θεμάτων ενόψει της Πολιτιστικής Μεσογειάδας. Τα εγκαίνια της χαρούμενης εικαστικής έκθεσης τίμησε με την παρουσία του και ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass