1 ΚΑΙ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΒΙΚΤΩΡΙΑ» - ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

2o Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας

*Από το Artfools σε συνεργασία με το ΤΕΙ Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2010 1:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:23
Το 2ο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας είναι γεγονός και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους σινεφίλ να παρακολουθήσουν πάνω από εξήντα ταινίες μικρού μήκους μέσα σε μια εβδομάδα σε μια διοργάνωση που φέρει εις πέρας το Διαδικτυακό Περιοδικό Artfools με τη συνεργασία και την υποστήριξη του ΤΕΙ Λάρισας. Για τις λεπτομέρειες και το πρόγραμμα μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο αμφιθέατρο Διοίκησης και Διαχείρισης έργων του ΤΕΙ Λάρισας η υπεύθυνη του Artfools κ. Άντα Σαρτζή και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Αμβάζης και κ. Ντίνα Σδράλλη
 «Το περσινό Φεστιβάλ ήταν ένα πείραμα, ένα τεστ στο οποίο περάσαμε με επιτυχία, αφού και συμμετοχές υπήρξαν αρκετές και ο κόσμος της Λάρισας ανταποκρίθηκε και γέμισε τις αίθουσες προβολών. Φέτος το Artfools Video Festival απέκτησε αυτοδίκαια αριθμητικό πρόσημο, έγινε 2ο αλλά και στεγάστηκε κάτω από τον υπέρτιτλο 2ο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας, τίτλος ο οποίος τελικά σηματοδοτεί την πόλη της Λάρισας, αφού ως τέτοιο θέλουμε να καταγραφεί: Ως το Νεανικό Φεστιβάλ της Λάρισας. Η συνεργασία μας με το ΤΕΙ Λάρισας, και κυρίως η στήριξη που μας παρέχει, είναι για μας πολύ σημαντική, αφού ένα Νεανικό Φεστιβάλ πρέπει να στηρίζεται στη νεολαία και κυρίως τη σπουδάζουσα. Είναι όμως και μια ευθύνη να ανταποκριθούμε στο επίπεδο και τις απαιτήσεις που πρέπει να έχει μια τέτοια συνεργασία» σημείωσε χθες με ενθουσιασμό η υπεύθυνη του Artfools Video festival κ. Άντα Σαρτζή.
Οι συνεργασίες με τα φεστιβάλ:
 «Διεθνές Πανόραμα ανεξάρτητων δημιουργών φιλμ και βίντεο Πάτρας, το Thess short film Festival το γνωστό ΑΖΑ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για νέους της Ολυμπίας, δίνουν τη δυνατότητα να προβάλουμε πολλές και πολύ ποιοτικές ταινίες στην πόλη μας τις οποίες όλοι, μπορούν να απολαύσουν δωρεάν. Η προσφορά από την πλευρά του ΙΕΚ ΔΟΜΗ μιας υποτροφίας για το σεμινάριο συγγραφής σεναρίου 62 ωρών για την καλύτερη ταινία, θεωρούμε πως είναι μια καλή ευκαιρία για τον πρώτο νικητή. Και φυσικά να αναφέρουμε τη συνεργασία μας με τον κινηματογράφο «Βικτώρια - Odeon» για δεύτερη χρονιά, γιατί χωρίς αυτή τη συνεργασία δεν ξέρουμε αν θα επιχειρούσαμε ένα Φεστιβάλ αφού ο χώρος είναι το πρωταρχικό στοιχείο» είπε ο κ. Αμβράζης.
Η Λάρισα στο ρυθμό του κινηματογράφου
«Από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου η πόλη μας δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι θα ζει στο ρυθμό του κινηματογράφου. Ταινίες μικρού μήκους, εκθέσεις βιβλίων κινηματογράφου, παρουσίαση βιβλίου «Ο ηθοποιός ανάμεσα στη σκηνή και την οθόνη» από τη λέκτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ κ. Χριστίνα Αδάμου, και τέλος μια μουσική παράσταση με τον τίτλο «Τραγούδια από το Διεθνή Κινηματογράφο» που θα γίνει την παραμονή του Διαγωνιστικού μέρους, δηλαδή στις 28 Φεβρουαρίου, είναι εκδηλώσεις που θα ζεστάνουν κινηματογραφικά το κλίμα για να ακολουθήσει το διαγωνιστικό διήμερο στο οποίο θα προβληθούν 32 ταινίες. Συνολικά δηλαδή οι Λαρισαίοι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πάνω από 60 ταινίες μικρού μήκους σε μια εβδομάδα. Και φυσικά να μην παραλείψουμε την τελετή απονομής η οποία επιφυλάσσει εκπλήξεις για όλους μας και κυρίως το ραντεβού μας για το 3ο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Λάρισας , το 3ο Artfools Video Festival».
Εβδομάδα Νεανικού Σινεμά
Από 22 Φεβρουαρίου μέχρι 2 Μαρτίου η εβδομάδα θα περιλαμβάνει:
24 Φεβρουαρίου 21:00 : Παρουσίαση βιβλίου «Ο ηθοποιός ανάμεσα στη σκηνή και την οθόνη». Εκδόσεις Καστανιώτη από τη Λέκτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ κ. Χριστίνα Αδάμου. Η εκδήλωση φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
24 Φεβρουαρίου: Έκθεση βιβλίων για τον κινηματογράφο, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Prosperus, στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.
24 Φεβρουαρίου : Έκθεση Φωτογραφίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με τίτλο «Φωτογραφίζοντας σα Σινεμά» από τον ομώνυμο διαγωνισμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.
25 Φεβρουαρίου 21:00 : Προβολή ταινιών από το Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων δημιουργών Φιλμ και Βίντεο Πάτρας και το Thess short film Festival Θεσσαλονίκης, στο «Stage». Είσοδος ελεύθερη.
22 Φεβρουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου από 21:00: Προβολή ταινιών από το Camera Zizanio, στο Playhouse. Είσοδος ελεύθερη.
25 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου: Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογραφίζοντας σαν Σινεμά» από τον ομώνυμο διαγωνισμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, στο bar Kubrick.
28 Φεβρουαρίου 21:30 Μουσική Παράσταση - Μουσικοχορευτικά δρώμενα με τίτλο «Τραγούδια από τον Διεθνή Κινηματογράφο» στο Stage. Είσοδος 5 ευρώ.
1η και 2 Μαρτίου: Έκθεση βιβλίων για τον κινηματογράφο στο φουαγιέ του Κινηματογράφου «Βικτώρια» σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Prosperus».
1η Μαρτίου: Προβολή της ταινίας μεγάλου μήκους «Hitokiri 2: Road to destiny» (Βικτώρια. Αίθουσα 2. Είσοδος 3 ευρώ).
 
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass