ΤΩΝ ΡΗΓΑ –ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ

«Το Δώρο» στο «Μικρό Θέατρο»

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2010 1:04 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:24
Η σπαρταριστή κωμωδία του αχτύπητου συγγραφικού δίδυμου Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, «το Δώρο», ανεβαίνει σε λίγες μέρες στη σκηνή του «Μικρού Θεάτρου». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόβες των ηθοποιών είναι στο αποκορύφωμά τους, καθώς βρίσκονται στην τελική τους ευθεία, μιας και η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα. «Το Δώρο» γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Αθήνα, ενθουσιάζοντας τις δεκάδες χιλιάδες θεατών που το παρακολούθησαν και -το σημαντικότερο;- κάνοντας ακόμα και τους κριτικούς θεάτρου να κλάψουν από τα γέλια. Όλα εξελίσσονται σε μία αυλή ενός αστικού σπιτιού σε «καθώς πρέπει» συνοικία της Λάρισας, όπου ακούγονται όλα αυτά τα μικρά μη «καθώς πρέπει» πράγματα. Δυο ζευγάρια εξομολογούνται... την αγάπη τους, τα απωθημένα τους, τα νεύρα τους, τις επιθυμίες τους... τις «καθώς πρέπει» και μη.
Δυο ζευγάρια θυμούνται... αλληλοκατηγορούνται... «απογυμνώνονται»...
Η Άννυ συγχωρεί... για ένα γεμάτο ψυγείο. Ο Νίκος, αιώνιος έφηβος... χαμογελά ακόμα στις πιτσιρίκες. Η Μάρθα θάβει τις σεξουαλικές της επιθυμίες... ακούγοντας Βίσση. Ο Γιώργος προσπαθεί να κρατήσει ψηλά... το χαμένο του κύρος. Και όλα αυτά ξεκινούν από μία απλή ερώτηση... «Τι δώρο θα πάρουμε στο γάμο του Σωτήρη;». Ψάχνοντας, αντί του δώρου, βρίσκουν τους παλιούς σκονισμένους εαυτούς τους, πετάνε από πάνω τους τα κουρέλια των συμβιβασμών, μιλάνε αυθόρμητα και αναπάντεχα ειλικρινώς, πληγώνοντας ο ένας τον άλλον γιατί δεν υπάρχει δώρο - δωρεάν. Το κακό σεξ, η απιστία, οι πολιτικοί, οι σχέσεις των «πολύ» παντρεμένων, τα παιδιά που μεγαλώνουν, η αποθέωση του παρτάκια, το χρηματιστήριο, τα πεθερικά, η διαπλοκή, όλα τα μυστικά και τα ελαττώματα βγαίνουν στην επιφάνεια με έναν κρότο εκκωφαντικό. «Πρόκειται για ένα έργο που σχολιάζει με καυστική, αλλά και αγαπησιάρικη ματιά, μια ολόκληρη γενιά νεοελλήνων που «ανδρώθηκαν» σε μία εποχή με φανταχτερά ψέματα από την πολιτική και τα όνειρα για οικονομική ευμάρεια, που ποτέ δεν ήρθε, μέχρι και μια σεξουαλική επανάσταση για την οποία δεν ήμασταν έτοιμοι και ως εκ τούτου την πληρώσαμε πολύ ακριβά» δηλώνει ο ίδιος ο συγγραφέας του έργου κ. Αλέξανδρος Ρήγας. Μια κωμωδία ηθών για την καθημερινότητα που πιθανότατα να ζούμε κι εμείς στις δικές μας αυλές. Η επιτυχία εγγυημένη! Το έργο άλλωστε έχει δοκιμαστεί ξανά. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η παραγωγή του έργου ανήκει στο «Μικρό Θέατρο», την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο Αλέξανδρος Ρήγας και τη σκηνοθεσία η Φαίη Τζανετοπούλου. Πρωταγωνιστούν ο Θανάσης Ζέρβας, ο Χρήστος Χαλβατζάρας, η Αλίκη Τσάκου και η Δήμητρα Μπαράτση. Οι υπόλοιποι συντελεστές του έργου είναι: Σκηνογραφία - Λία Ασβεστά, σχεδιασμός φωτισμών - Κατερίνα Μαραγκουδάκη, βοηθός σκηνοθέτη- Ηλίας Παπαγιάννης, σκηνικά - Περικλής Γερόπουλος και Δημήτρης Νατούδης, κουστούμια - Αλέξης Φούκος, φροντιστές – Αλεξία Εξάρχου και Σοφία Σανίδα, χειριστής φωτισμών – Κώστας Παπαθανασίου, ζωγράφος σκηνικών – Κώστας Κυριαζής, φωτογράφοι – Γιώργος Μποντικούλης και Γιάννης Μπουρδούβαλης. Οι ηχογραφήσεις των Αλέξανδρου Ρήγα και Πέννυς Σταθάκη πραγματοποιήθηκαν στο studio του Στάθη Κουτσουκέρα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass