«ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Θ.Θ.», ΔΗΛΩΣΕ Η Μ. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ

Σε συνεχή δημιουργική κινητικότητα το «Θεσσαλικό»

*Με το αριστούργημα του Παρνέλ «Τι απέδειξε ο κ. Φάινμαν» ξεκινά το νέο πρόγραμμα στις 26 Φεβρουαρίου

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2010 1:07 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:25
Το Θεσσαλικό Θέατρο - Δη.Πε.Θε.Λάρισας, ενώνει τις υψηλές τέχνες και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα τριάντα πέντε χρόνια της γόνιμης δραστηριότητάς του, μετά τη θριαμβευτική επιτυχία της «Διαθήκης», διοργανώνει στο «Θέατρο του Μύλου» πολλές και ενδιαφέρουσες παραστάσεις με το αριστούργημα του Πίτερ Παρνέλ: «Τι απέδειξε ο κ. Φάινμαν» από το θίασο «Σαλτιμπάγκοι» του Γιώργου Κοτανίδη να κάνει έναρξη στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου.
 Για το πολυποίκιλο πρόγραμμα μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου στο «Χατζηγιάννειο» η πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Μαρία Αγραφιώτη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου και σκηνοθέτης κ. Κώστας Τσιάνος, ο ηθοποιός κ. Τάκης Χρυσικάκος, οι μουσικοί κ. Σπύρος Καβαλιεράτος, Γιάννης Τάντζης και Μιχάλης Μαντέλας.
«Είμαστε ικανοποιημένοι που η νέα χρονιά μας βρίσκει δημιουργικούς και με επιλογές που σημειώνουν επιτυχία και βρίσκουν ανταπόκριση στους θεατές. Η επιτυχία της «Διαθήκης» καλλιτεχνική και εμπορική δείχνει τις προθέσεις μας για τη μελλοντική πορεία του Θεσσαλικού Θεάτρου. Ωστόσο ένας θεατρικός οργανισμός είναι πάνω από όλα ένας ζωντανός οργανισμός και όταν συμβαίνει αυτό να διοικείται από ένα ανήσυχο πνεύμα όπως ο Κώστας Τσιάνος, βρίσκεται πάντα σε μια δημιουργική κινητικότητα. Έτσι το Θεσσαλικό Θέατρο συμπληρώνοντας τριάντα πέντε δημιουργικά χρόνια, πέρα από το θεατρικό λόγο, επιχειρεί να μεταφέρει στο κοινό τον μουσικό και ποιητικό λόγο μέσα από την οργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων» τόνισε η κ. Αγραφιώτη.
Ευχαριστώντας την κ. Αγραφιώτη για τη στήριξη που παρέχει μαζί με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Τζανακούλη στο Θεσσαλικό Θέατρο σε κάθε βήμα του, ο κ. Τσιάνος αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα του Θεσσαλικού Θεάτρου επισημαίνοντας την τεράστια, όπως είπε επιτυχία που σημείωσε η «Διαθήκη» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έπρεπε να έχουμε ένα θέατρο «λάστιχο» να μπορεί να χωρέσει πολύ περισσότερο κόσμο αν είχαμε ένα χώρο μεγαλύτερο. Το χώρο αυτό όμως τον αγαπάμε πολύ και ένα θέατρο σαν το Θεσσαλικό πρέπει να προγραμματίζει και άλλα πράγματα» σημείωσε, συνεχίζοντας με το άκρως ενδιαφέρον νέο πρόγραμμα. «Η έναρξη θα γίνει με τον θίασο «Σαλτιμπάγκοι» του Γιώργου Κοτανίδη στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου, με το αριστούργημα του Πίτερ Παρνέλ: «Τι απέδειξε ο κ. Φάινμαν». Το έργο παίζεται με μεγάλη επιτυχία για τέσσερα χρόνια στην Αθήνα και αναφέρεται σε μια κορυφαία μορφή της επιστήμης, τον Νομπελίστα φυσικό Ρίτσαρντ Φάινμαν» σημείωσε ο κ. Τσιάνος.
Το πρόγραμμα που ακολουθεί έχει ως εξής:
-4 Μαρτίου μουσική-ποιητική βραδιά, αφιερωμένη στο δημοφιλέστατο ποιητή Νίκο Καββαδία με την ορχήστρα της «Χάρτας του Πολιτισμού». Θα ερμηνευτούν τραγούδια βασισμένα σε ποιήματα του Καββαδία που μελοποίησαν πολλοί Ελληνες συνθέτες και ο Κώστας Τσιάνος θα απαγγείλει.
-Στις 6 και 7 Μαρτίου το Θέατρο «Συν κάτι» θα παρουσιάσει δύο από τους κορυφαίους μονολόγους του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Ορέστης» και «Η επιστροφή της Ιφιγένειας», σε ενιαία παράσταση με τίτλο «Η μυστική μοναξιά των Ατρειδών» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου και μουσική Σταμάτη Σπανουδάκη.
-Στις 9 Μαρτίου το μουσικό σύνολο: «Ενωδεία», με τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στο μεγάλο μας συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι. Θα ερμηνευτεί ένα από τα κορυφαία έργα του «Το χαμόγελο της Τζοκόντα» και στο δεύτερο μέρος πολλά αξέχαστα τραγούδια του. Κείμενα του Μάνου Χατζιδάκι θα απαγγείλει ο Κώστας Τσιάνος.
-Στις 16 Μαρτίου, το «Θεσσαλικό Θέατρο» θα οργανώσει ένα τιμητικό αφιέρωμα στο μέγιστο κωμικό μας Βασίλη Λογοθετίδη με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατό του. Θα γίνει αναφορά στη ζωή του, το έργο του, θα διαβαστούν κείμενα σημαντικών κριτικών για το υποκριτικό του ταλέντο και θα γίνει προβολή σκηνών από κινηματογραφικές ταινίες που πρωταγωνίστησε ο μεγάλος κωμικός.
-Από τις 11 μέχρι τις 28 Μαρτίου, το «Θέατρο του Νέου Κόσμου» θα παρουσιάσει την μεγάλη επιτυχία του Αρκά: «Εχθροί εξ αίματος» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Η παράσταση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.
-Μετά το Πάσχα το «Θεσσαλικό Θέατρο» με τον Τάκη Χρυσικάκο θα παρουσιάσει σε τακτές παραστάσεις το έργο «Άνθος του Γιαλού» που βασίζεται σε τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
-Τέλος προγραμματίζεται μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο περασμένο «Φεστιβάλ Μονόπρακτων» να ξαναπαιχτεί το Μάιο το έργο του συμπολίτη μας Θωμά Ψύρρα «Μαράν Αθά» με τη Γιασεμή Κηλαηδόνη.
-Στο πλαίσιο των συνεργασιών του «Θεσσαλικού Θεάτρου» με άλλους Πολιτιστικούς φορείς της Λάρισας, οι δύο συναυλίες αφιερώματα στους Νίκο Καββαδία και Μάνο Χατζιδάκι διοργανώνονται σε συνεργασία με το «Μορφωτικό Ιδρυμα της Ενώσεως Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας»
-Πιστεύουμε πως διοργανώνουμε ένα πλούσιο και άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα ικανοποιήσει το Θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας, που τόσο στηρίζει, εδώ και 35 χρόνια τις δραστηριότητες του «Θεσσαλικού Θεάτρου». –
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass