ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τίμησαν τον Γ. Χατζηνάσιο

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2010 1:08 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:25
(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)
Έναν από τους μεγαλύτερους εν ζωή μουσικοσυνθέτες της πατρίδας μας, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, ο οποίος σφράγισε με τα τραγούδια του τη σύγχρονη ελληνική μουσική, τίμησε το βράδυ της Κυριακής ο Δήμος Αγιάς με μια αφιερωματική εκδήλωση που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Μουσική Σχολή του Δήμου.
Το στολίδι της Αγιάς, το Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα», στάθηκε μάλλον μικρό σε χωρητικότητα, αφού όλοι οι χώροι του κατακλύστηκαν από νωρίς από εκατοντάδες μουσικόφιλους, Αγιώτες και μη, που με την παρουσία τους θέλησαν να τιμήσουν, αλλά και να θαυμάσουν από κοντά τον καταξιωμένο αυτόν καλλιτέχνη, τραγούδια του οποίου αν μη τι άλλο ο καθένας μας έχει σιγοτραγουδήσει.
Η λαμπερή αυτή βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα της διευθύντριας της Σχολής κ. Γεωργίας Μπαράκου, η οποία μίλησε για τη ζωή και το έργο του Γιώργου Χατζηνάσιου και έπλεξε το εγκώμιό του υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, γι’ αυτόν «Παρά το πλήθος των βραβείων, παρά τις τόσες περγαμηνές, παραμένει σεμνός θεράπων της μουσικής. Ευγενής ως άνθρωπος συνεχίζει να εμφυσά στους ήχους του μια μοναδική γλυκύτητα. Τον ευχαριστούμε για την παρουσία του εδώ, μα πιο πολύ τον ευχαριστούμε για όσα ζήσαμε και αισθανθήκαμε μέσα από τα δημιουργήματά του όλα αυτά τα χρόνια, ευχόμενοι ειλικρινά να γίνουμε αποδέκτες και άλλων τέτοιων διαμαντιών μελλοντικά». Η κ. Μπαράκου ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την εκδήλωση, όπως επίσης τη Ραδιοφωνία Αγιάς και την «Ε», ενώ μετέφερε τους χαιρετισμούς του βουλευτή κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και του επίτιμου προέδρου των χορωδών Αγιάς κ. Δημητρίου Τζιτζιλέρη που δεν μπόρεσαν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, να παρευρεθούν.
Κατόπιν, η αίθουσα «Αλέξανδρος Αλεξούλης» «πλημμύρησε» από μελωδίες του τιμώμενου καλλιτέχνη που άριστα απέδωσαν αρχικά η Παιδική Χορωδία και εν συνεχεία το νεοσύστατο Γυναικείο Πολυφωνικό Σχήμα της Σχολής καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσουν το παρατεταμένο χειροκρότημα και τις επευφημίες του κοινού. Την εξαίρετη, κατά γενική ομολογία, διεύθυνση των δύο συνόλων είχε η μαέστρος και καθηγήτρια της Σχολής κ. Δήμητρα Μπουρντένα, ενώ επιδέξια συνόδευσαν στα πλήκτρα ο κ. Γιώργος Χαμπίμπης, στα ντραμς ο κ. Λεωνίδας Βασιλείου, στο μπουζούκι ο κ. Παναγιώτης Σδράλης, στην κιθάρα ο κ. Δημήτρης Τσιμπώνης, στο πιάνο η κ. Σοφία Δαμαλά, στο βιολί ο κ. Λευτέρης Γάλλος και στο ακορντεόν οι μαθήτριες Δήμητρα Πολυμέρου και Ιωάννα Τυρόβα. Κομμάτια απέδωσαν με τις μαγικές τους φωνές οι Ιωάννης Μεταξάς, Αφροδίτη Παλόδη, Δήμητρα Πολυμέρου και Β. Κουτσώνας. Η εναρμόνιση ήταν της Δήμητρας Μπουρντένα, της Ευγενίας Μαμανού και του Γιώργου Χαμπίμπη.
Με το πέρας της συναυλίας, χαιρετισμό απηύθυνε, εμφανώς ικανοποιημένος, ο πρόεδρος της Σχολής κ. Απόστολος Καφετσιούλης, ο οποίος μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Σχολή και ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του όλους όσοι δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Κατόπιν, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Βασίλειος Κουτσαντάς, αφού πρώτα εξήρε το ήθος και την προσωπικότητα του Γιώργου Χατζηνάσιου, τον βράβευσε με τιμητική πλακέτα, ενώ εκείνος από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά τόσο για την πρόσκληση, όσο και για τις τιμές που του αποδόθηκαν, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Αγιά και τους Αγιώτες τους οποίους έζησε για δυο μέρες που διέμεινε στην περιοχή, συνεχάρη όλους τους μουσικούς και τους χορωδούς που έπαιξαν και τραγούδησαν προς τιμήν του, ενώ στο τέλος συνεπήρε το κοινό παίζοντας στο πιάνο διαχρονικά κομμάτια που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στην παραδοσιακή ταβέρνα «Νιβόλιανη» του Μεγαλοβρύσου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντινομάρχης κ. Σπανούλης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς κ. Σοφία Σοφολόγη – Μπαλταγιάννη, ο αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Ζέικος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Κωνσταντίνος Γαρουφαλιάς, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας κ. Θωμάς Σιμούλης, η πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χριστίνα Χριστούλα, ο πρώην δήμαρχος κ. Αντώνιος Μαυρογιάννης και πρόεδροι συλλόγων.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass