ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ» ΑΠΟ ΤΟ «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» ΤΗ «ΧΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Tιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Καββαδία

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2010 0:56 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:28
Σήμερα το βράδυ πραγματοποιείται, στο «Θέατρο του Μύλου», στις 9 το τιμητικό αφιέρωμα στο δημοφιλέστατο ποιητή μας Νίκο Καββαδία, από το «Θεσσαλικό Θέατρο», το μουσικό σύνολο της «Χάρτας του Πολιτισμού» και με τη συνεργασία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενώσεως Συντακτών. Η τιμή του εισιτηρίου είναι μόνο 10 ευρώ.
Θα ερμηνευθούν ποιήματα από τις συλλογές του ποιητή «Μαραμπού», «Πούσι» και «Τραβέρσο» που μελοποίησαν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Σπανός, η Μαρίζα Κωχ και οι «Ξέμπαρκοι». Ο Κώστας Τσιάνος θα απαγγείλει, εκτός από το πασίγνωστο «Μαραμπού», τη «Μαϊμού του Ινδικού Λιμανιού», «Gabrille Didot», «Ο Πλοίαρχος Φλέτσερ» και άλλα.
Ο Νίκος Καββαδίας: …Αγάπησε τη θάλασσα και τις μακρινές αποστάσεις. Κατέγραψε την εμπειρία του σε στίχους και πεζά, αφήνοντας ένα σύντομο σε έκταση αλλά τεράστιο σε ποιητική αξία έργο .Ο Νίκος Καββαδίας ο ποιητής της θάλασσας, ο «Μαραμπού» στιγμάτισε με τη λιτότητα και τον βαθιά βιωματικό του λόγο τη σύγχρονη ελληνική ποίηση. Τα έργα του, ποτισμένα από την καθαρκτική αλμύρα της θάλασσας μιλούν για καράβια, ναυτικούς και έρωτες. Μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των λιμανιών, αποδίδοντας με τρόπο μοναδικό το ατελείωτο ταξίδι της ζωής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass