ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ»

Μουσικά ταξίδια με τον ποιητή της θάλασσας και των ονείρων

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2010 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:28
Μια υπέροχη μουσικο – ποιητική παράσταση αφιερωμένη στον εραστή των «μακρυσμένων θαλασσών και των γαλάζιων πόντων», τον μεγάλο μας δημιουργό Ν. Καββαδία, είχε την ευκαιρία να απολαύσει χθες πλήθος Λαρισαίων που βρέθηκε στο «Θέατρο του Μύλου». Αξιόλογοι μουσικοί ερμήνευσαν ποιήματα από τις συλλογές του ποιητή «Μαραμπού», «Πούσι» και «Τραβέρσο» που μελοποίησαν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Σπανός, η Μαρίζα Κωχ και οι «Ξέμπαρκοι». Ο Κώστας Τσιάνος απήγγειλε, εκτός από το πασίγνωστο «Μαραμπού», τη «Μαϊμού του Ινδικού Λιμανιού», «Gabrille Didot», «Ο Πλοίαρχος Φλέτσερ» και άλλα.
Ο Νίκος Καββαδίας ο ποιητής της θάλασσας, ο «Μαραμπού» στιγμάτισε με τη λιτότητα και τον βαθιά βιωματικό του λόγο τη σύγχρονη ελληνική ποίηση. Τα έργα του, ποτισμένα από την καθαρκτική αλμύρα της θάλασσας μιλούν για καράβια, ναυτικούς και έρωτες και μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των λιμανιών, αποδίδοντας με τρόπο μοναδικό το ατελείωτο ταξίδι της ζωής.
Η σπουδαία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των τριάντα πέντε χρόνων του Θεσσαλικού Θεάτρου με τη Χάρτα Πολιτισμού και σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ενώσεως Συντακτών. Το κοινό επιβράβευσε τους συμμετέχοντες για την ποιοτική παράσταση που προσέφερε γνώση και γέμισε τους θεατές με πληθώρα συναισθημάτων μέσα από την ποίηση και τη μουσική.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass